Campanie Online_HiStories_SM_Invitati_ FB post_toti invitatii

HiStories: where historians & their stories meet

📚 Editura Trei și librăriile Cărturești dau startul la o serie de întâlniri prin intermediul cărora puteți redescoperi istoria. Din 21 până în 23 aprilie, petreceți fiecare seară alături de autorii Paul Strathern, Serhii Plokhy și Mary Beard, printre povești despre lumi uneori fascinante, alteori dramatice și despre procesul de creație și cercetare care stă în spatele expunerii lor publicului.
🔺 Programul pe cele trei zile este acesta:
Miercuri, 21 martie, ora 19:00, Paul Strathern
Joi, 22 martie, ora 19:00, Serhii Plokhy
Vineri, 23 martie, ora 19:00, Mary Beard
Autorii vor fi în dialog cu Livia Szasz, coordonatoarea colecției de istorie a editurii Trei.
👉 Evenimentul va fi transmis pe paginile de Facebook Cărturești și Editura Trei, iar în săptămâna 19-25 aprilie, pe carturesti.ro, toate titlurile de istorie de la Trei vor avea o reducere de 20%.
✍️ Paul Strathern este autorul a numeroase lucrări de știință, istorie, filosofie și literatură, inclusiv al colecțiilor Philosophers in 90 Minutes și The Big Idea: Scientists Who Changed the World. Romanul său A Season in Abyssinia a fost distins cu premiul Somerset Maugham, iar lucrarea Medici: Godfathers of the Renaissance a devenit bestseller pe listele ziarului The Sunday Times. În cariera sa, Strathern a mai predat filosofie și matematică la Kingston University.
✒ Serhii Plokhy este profesor de istorie ucraineană la Universitatea Harvard, unde deţine Catedra Mihailo Hruşevski, şi director al Institutului de Cercetări Ucrainene în cadrul aceleiaşi universităţi. Este autorul a numeroase lucrări de specialitate – traduse în mai multe limbi şi încununate cu premii prestigioase – dedicate Ucrainei şi Rusiei, spațiului est-european şi istoriei sale intelectuale, culturale şi politice.
Este recunoscut pentru: Porțile Europei: O istorie a Ucrainei și Cernobîl. Istoria unei catastrofe nucleare.
🔎 Mary Beard este o reputată profesoară de studii clasice la Colegiul Newnham din cadrul Universității Cambridge şi editoare la Times Literary Supplement. Bine-cunoscută şi apreciată la nivel mondial în lumea universitară, este membră a Academiei Britanice şi a Academiei Americane de Arte şi Ştiinţe. Printre numeroasele sale publicații se mai numără SPQR: O istorie a Romei antice, Pompeii. Viața unui oraș roman, precum și Women and Power: A Manifesto, Civilisations: How Do We Look / The Eye of Faith, Confronting the Classics, The Colosseum, The Roman Triumph şi The Parthenon. Mary Beard este o prezență frecventă în media și autoarea și prezentatoarea unor documentare BBC de succes.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.