imagination

Imagination – vernisaj expoziţie

6 mai 2011 orele 17.00 la Cărtureşti Verona

În perioada 3 – 5 mai 2011, Karen Rann (artist vizual, Marea Britanie) şi Vanda Maria Sturdza (Scenograf ) au organizat la Cărtureşti, Str. Arthur Verona 13-15, o serie de workshopuri în cadrul proiectului european “Artists in Creative Education” (AICE). Cele două artiste au lucrat timp de 3 zile, cu studenţii de la U.N.A.T.C şi cu elevi din şcolile bucureştene, la realizarea unei instalaţii tridimensionale care explorează tema creativităţii şi a legăturii dintre creativitate şi învăţământ.
Instalaţia realizată în timpul workshopurilor precum şi alte proiecte vor putea fi văzute până pe 15 mai în cadrul expoziţiei “Imagination”, ce va avea vernisajul vineri, 6 mai 2011 orele 17.00 la Cărtureşti Verona

Artists in Creative Education” organizează parteneriate între şcoli şi artişti în urma studiilor care arată că învăţarea prin artă sporeşte rezultatele bune în educaţie. Acest model se practică în Europa de vest de ani de zile şi funcţionează cu succes în şcoli din Marea Britanie, Austria, Suedia şi Olanda. În prezent alte cinci ţări din Europa centrală şi de est se alatură acestui demers. La finalizarea proiectului “Artists in Creative Education” va fi publicat un ghid transeuropean pentru artiştii dornici să colaboreze cu şcolile.

 

 

 

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.