coperta 1

În zbor barba nu crește – despre experiențele fratelui unei fetițe cu autism

Asociația Învingem Autismul și Editura Frontiera anunță apariția cărţii  „În zbor barba nu crește. Întâmplări adevărate despre sora mea cu autism”, prima carte din România scrisă de fratele unei fetițe cu autism, despre viața alături de sora sa.

Cartea, publicată în format 15×17 cm  și având 32 de pagini, este un mic jurnal care povestește cu umor și optimism întâmplări adevărate trăite de Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora sa cu autism. Vârsta autorului conferă textului o prospețime aparte și transformă lectura într-o călătorie plăcută către o lume percepută îndeobște în tușe dramatice.

Cartea, care are o grafică deosebită,  este ilustrată cu desene pe tema „Eu și fratele meu”, realizate de copiii din câteva grădinițe bucureștene. Întâlnirea  fericită dintre text și ilustrații va fi pe gustul copiilor, dar și al adulților, înlesnind o altă întâlnire, mai importantă: aceea cu copiii cu autism, ale căror probleme sunt mai puțin cunoscute în societatea românească.

Lansarea cărții va avea loc joi, 20 septembrie, ora 18.30, la librăria Cărturești Verona din București. Lansarea va fi însoțită de o expoziție de fotografie-eseu despre Horia, realizată de talentatul fotograf Andrei Pungovschi (www.andreipungovschi.com)

Același tip de evenimente vor avea loc în Vitantis Shopping Center din București (22 septembrie), librăria Cărturești și Iulius Mall din Cluj-Napoca (5 octombrie), precum și librăria Cărturești din Iași (12 octombrie). Campania de promovare a cărții va cuprinde, de asemenea, lecturi susținute de vedete ale Știlor Kanal D, Horia Rizea și alți frați de copii cu autism în mai multe școli din București, Cluj-Napoca și Iași (cu sprijinul organizațiilor Autism Transilvania și ANCAAR Iași).

Cartea costă 12 lei și poate fi achiziționată din librăriile Cărturești, de la sediul Asociației Învingem Autismul (Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 1-3, Blocul Perla, parter, sector 1, București)  sau prin comenzi online pe site-ul Editurii Frontiera: http://editurafrontiera.ro

Evenimentele de lansare a jurnalului În zbor barba nu crește fac parte din campania “Ajută un copil cu autism să meargă la școală”, inițiate de Știrile Kanal D și Asociația Învingem Autismul, prin care sunt strânse fonduri din donații prin SMS la numărul 8842. Aceste fonduri vor ajuta la pregătirea  specializată pentru școală a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul, precum și la formarea a 100 de cadre didactice din grădinițe și școli de masă în metode de predare pentru copiii cu autism.

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!”  desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.