Afis

“Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I. Gurdjieff

AfisVineri, 10 octombrie, începând cu ora 17:30, Curtea Veche Publishing vă invită la o discuție în jurul volumului „Întâlniri cu oameni remarcabili” scrisă de G.I. Gurdjieff. La evenimentul ce se va desfășura la Ceainăria Cărturești Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, parter) vor lua parte Miruna Meiroșu (Curtea Veche Publishing), Cantemir Mambet (traducător), Andrei Șerban (regizor), Pierre Zuber (Triangle Editions, New York).

Scrierea autobiografică a lui G. I. Gurdjieff, unul dintre cei mai misterioşi oameni ai secolului XX, prezintă căutările prin care a trecut maestrul în dezvoltarea și transmiterea învățăturii sale. Oamenii care l-au influențat decisiv sunt acești “oameni remarcabili” despre care a decis să scrie mai târziu în volumul prin care a dorit să-și împărtășească învățăturile pe care le-a primit la rândul lui și l-au ajutat să își desăvârșească viziunea.

Prezenta ediție a cărții este realizată cu sprijinul Institutului Gurdjieff din România. Cartea face parte din trilogia “Despre Tot și din Toate”. Lucrarea “Întâlniri cu oameni remarcabili” a fost ecranizată de regizorul Peter Brook în anul 1979.

G. I. Gurdjieff s-a născut în anul 1877, la Alexandropol, oraş situat lângă graniţa dintre Rusia şi Turcia, într-o familie de greci şi armeni, şi a crescut în Caucaz, în zona de întâlnire a mai multor culturi şi rase străvechi. Negăsind nici în ştiinţă, nici în religie, un răspuns la întrebările sale despre adevăratul sens al vieţii omului, a devenit convins, de la o vârstă fragedă, de existenţa unei cunoaşteri străvechi, transmisă din generaţie în generaţie şi despre care credea că este încă păstrată undeva pe Pământ. După aproape douăzeci de ani de căutări în ţinuturi îndepărtate şi periculoase din Asia Centrală şi din Orientul Apropiat, în 1912 reapare în Rusia cu o învăţătură profundă şi practică despre sclavia interioară a omului şi despre posibilităţile sale de evoluţie individuală. Adunând câţiva oameni în jurul său, începe Lucrul care va deveni misiunea sa pentru tot restul vieţii.

După moartea sa, un grup format din cei mai apropiaţi discipoli, îndrumaţi de Jeanne de Salzmann, şi-a asumat responsabilitatea de a transmite învăţătura mai departe. Acest grup a fondat centre în întreaga lume.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.