praf de zane

Lansare de carte: Praf de zâne

Cum ar fi lumea noastră fără povești? Ce s-ar întâmpla dacă personajele magice pe care le îndrăgim ar dispărea? Pentru că nimic din toate acestea să nu se întâmple, Alma, o fetiță curajoasă, pleacă într-o misiune extraordinară alături de personajul ei favorit, Scufița Roșie.
O călătorie plină de aventuri pentru salvarea lumii poveștilor și păstrarea magiei din jurul eroilor copilăriei fiecăruia dintre noi.

Sâmbătă, 7 noiembrie, ora 16.00, are loc lansarea cărții „Praf de zâne”, de Ana Dragomir, o carte care te va ține cu sufletul la gură.

Vom vorbi despre prietenie, povești și puterea imaginației cu autoarea cărții, Ana Dragomir, April Elisabeta Thomason și Ema Gheorghe de la Blog în Tandem. Invitat special este ilustratorul acestei povești, Ionuț Robert Olaru, iar moderatoarea Magdalena Mărculescu.
Evenimentul va fi transmis LIVE pe paginile de facebook Cărți pentru Copii și Cărturești.

Când vor citi Praf de zâne, copiii vor deveni eroi într-o mare aventură: vor elibera Lumea Poveștilor din mâna Magului Migălos și Răutăcios, care e înconjurat de broaște și e apărat de un talisman vrăjitoresc. Când copiii își vor da seama că au puterea de a salva Lumea Poveștilor, atunci vor avea încredere că pot schimba în bine și lumea noastră. – Andreea Iatagan, autoarea cărților „Ploaia curcubeu”, „Spiridușii luminii”, „Iepurele înțelept și secretul poveștilor.”

La fel ca fetița din „Praf de zâne”, Ana însăși e o salvatoare a poveștilor. A celor pe care le știm, le iubim, nu le vom uita niciodată. Dar poate că ceea ce admir cel mai mult e însuși felul în care le scrie. Urmând tiparul clasic, transformă o simplă istorisire în una ce face imaginația să lucreze și sufletul să vibreze. Deși atât de proaspete și moderne, cărțile Anei au farmecul poveștilor de altădată. Au tensiune și neprevăzut, au probe de trecere și călătorii inițiatice, au Bine și Rău, au valori trainice și de nezdruncinat. Poveștile ei (nu doar aceasta) sunt despre prietenie și dragoste de cărți. Despre frumusețea istorisirii și puterea ei salvatoare. – Camelia Cavadia, autoarea romanelor „Vina”, „Măștile fricii”, „Purgatoriul îngerilor”.

Ana Dragomir are 13 ani și locuiește în București. A debutat în anul 2019, cu „În căutarea inspirației”, o poveste emoționantă și antrenantă despre puterea imaginației și despre călătoriile care ne aduc prieteni pe viață. În timpul liber adoră să meargă la teatru și petrece clipe frumoase alături de prietenii ei. Este pasionată de lectură, iubește Marea Britanie și îi place să inventeze povești care să facă lumea mai frumoasă.

Ionuț Robert Olaru crede că totul în jurul nostru este o poveste și transformă cuvintele în ilustrații minunat colorate. A mai transpus în imagini „În căutarea inspirației”, de Ana Dragomir, „Ploaia curcubeu”, „Spiridușii luminii”, „Iepurele înțelept și secretul poveștilor”, de Andreea Iatagan.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.