Baner Daianu

Live & online despre „Economia și pandemia. Ce urmează?”, de Daniel Dăianu

 Joi, 1 iulie, ora 18:30, pe paginile de Facebook ale librăriilor Cărturești și editurii Polirom se lansează „Economia şi pandemia. Ce urmează?”, de Daniel Dăianu, o analiză excelentă a contextului economic, social și politic cu care se confruntă lumea în prezent.
🎙Invitați, alături de autor: Aurelian Dochia, Ioana Ene Dogioiu, Gabriela Drăgan, Bogdan Murgescu, Valentin Naumescu.
🔎„Iată o nouă carte a lui Daniel Dăianu cu «un alt fel de conținut»: criza sanitară și economică fără precedent, pagubele produse și problemele refacerii echilibrelor macroeconomice, marile provocări la care sunt supuse nu numai sistemul finanțelor publice și cel bancar, ci și mersul integrării economice, instituționale și politice europene, precum și însăși democrația liberală. Este o carte care pune numeroase întrebări și caută răspunsuri la problemele economice, sociale și politice fundamentale cu care se confruntă lumea actuală, carte care merită să fie citită.” (Academician Aurel Iancu)
📖„Criza COVID-19 a fost numită de FMI o criză ca nici alta. Cartea de față explică de ce este așa, îmbinînd perspectiva globală cu cea autohtonă. Iar lectura este captivantă pentru că autorul oferă o sumă de reflecții asupra consecințelor crizei, asupra gîndirii economice și a raționamentelor economice, asupra politicii economice, toate nevoite să se adapteze, pentru deslușirea viitorului după pandemie. Încercarea de a ancora evoluția economiei românești în acest context este cum nu se poate mai bine-venită.” (Ella Kállai, doctor în economie, Paris 1 Panthéon-Sorbonne și CERGE-EI, Praga)
👉Daniel Dăianu este preşedinte al Consiliului Fiscal din 2019. A fost membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (2014 – 2019), europarlamentar (2007-2009) și ministru de Finanţe al României (1997-1998).


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.