ctnin si elena

O proiecţie în grădină pentru o sâmbătă seara magică

21 mai, ora 20.30,  Gradina Verona, Bucuresti

Despre filmul documentar Constantin și Elena, debutul lui Andrei Dăscălescu, în prestigioasa revista Empire s-a scris ca este “absolut încântător” și că “merită cel mai numeros public din lume”.
Filmul chiar a făcut înconjurul lumii, fiind proiectat în peste 40 de festivaluri și difuzat la televiziune în 12 ţări. În România, filmul a fost difuzat la HBO. Nu a avut distribuţie în cinematografe, și tocmai de aceea regizorul și echipa lui au organizat proiecţii cu diverse ocazii.
Una dintre aceste proiecţii, poate chiar ultima, este pe 21 mai, de ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena. Deși filmul nu are nici o legatură cu subiectul religios/istoric, onomastica protagoniștilor e un pretext suficient pentru o proiecţie în aer liber, în Grădina Verona de la Cărturești.
Constantin și Elena – din film – sunt doi bătrâni căsătoriţi de 55 de ani. Documentarul îi urmărește, în stil pur observaţional (fără intervenţii regizorale, interviuri, comentarii din off sau muzică adăugată) timp de un an. Fermecatori, extrem de simpli și extraordinari în același timp, cei doi trezesc în spectatori sentimente puternice, nostalgii și speranţă. Despre ei, legendarul editor și sound-designer Walter Murch, câștigător a trei premii Oscar, spune: “Dacă lumea ar fi făcută din oameni ca ei, nu ar mai exista probleme pe care să nu le putem rezolva”.
Filmul este o co-producţie româno-spaniolă, iar în România este distribuit pe DVD de Metropolis Film în reţeaua Cărturești.
Proiecţia de sâmbătă începe la ora 20:30, iar intrarea este liberă.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.