parcul

Parcul Icoanei găzduieşte Grădina cu Artişti

29 iunie 2012-1 iulie 2012, orele 11.00-21.00, parcul Grădina Icoanei, București

Între 29 iunie şi 1 iulie 2012, orele 11:00-21:00, parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2)  se transformă în  „Grădina cu Artişti” pentru toţi iubitorii de artă şi handmade.

Cea de-a 7-a ediţie a evenimentului vine în întâmpinarea pasionaţilor de artă cu ateliere de creaţie, spectacole de circ, muzică live, elemente de cultura japoneză şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine si accesorii handmade.

Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, sub diversele ei forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionisti şi amatori, cât şi publicului larg.

Cei care îşi vor petrece finalul de săptămână în Gradina Icoanei sunt  invitaţi să îşi testeze imaginaţia în cadrul atelierelor de creaţie artistică susţinute de Creative Arts

( www.creativearts.ro ) unde vor învăţa să-şi accesorizeze pălăriile de soare, să confecţioneze bijuterii şi alte accesorii handmade.

 

Pasionaţii de cultură japoneză vor putea participa la atelierele susţinute de Centrul de Studii Româno- Japoneze, în parteneriat cu Asociaţia Rădăcini Culturale şi Haramichi Ro,  pentru a afla mai multe despre caligrafia japoneză, origami şi arta de a îmbrăca un kimono de vară (Yukata) .

Amatorii de artă se vor delecta şi cu alte activităţi artistice spectaculoase printre care: momente de dans, muzică live şi spectacole de jonglerii.

Ateliere de jonglerie cu foc

În fiecare zi a Grădinii cu artişti, cu începere de la orele 18:00,  toţi cei care cred că râsul este un limbaj universal sunt invitaţi la un adevărat spectacol de jonglerii, susţinut de Fundaţia Art Fusion. Artiştii străzii au pregătit reprezentaţii de jonglerii cu poi-poi şi jonglerii cu foc, ideale pentru un moment relaxant şi amuzant. Tinerii artişti ai organizaţiei nonguvernamentale Art Fusion vor susţine adevarate ateliere pentru toţi cei care vor să înveţe câteva dintre tainele jongleriei.

Grădina cu Artişti sprijină comunitatea iubitorilor de animale

Între 29 iunie şi 1 iulie, Grădina Icoanei va face loc şi unei zone de adopţii de câini şi pisici. Asociaţiile Robi şi Red Panda vor amenaja această zonă în care copiii şi părinţii sunt invitaţi să adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten.

Din zona pentru adopţii nu vor lipsi broşurile şi materialele informative în care sunt prezentate beneficiile deţinerii unor animale de companie informaţii cu privire la importanţa sterilizării şi sfaturi cu privire la creşterea câinilor şi pisicilor.

 

Grădina cu Artişti invită publicul să sprijine copiii cu autism

Asociaţia Învingem autismul va fi prezentă în parcul Grădina Icoanei, între 29 iunie şi 1 iulie, cu un spaţiu special amenajat, în care vor fi comercializate accesorii şi produse handmade, realizate de mămicile copiilor cu autism. Banii obţinuţi în urma vânzării acestor produse vor fi folosiţi de către asociaţia Învingem autismul pentru sprijinirea cauzelor persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului.

 

Când sportul se ȋmbină cu „arta” urbană extremă = slacklining

Printre noutăţile acestei ediţii se numără slacklining-ul, sportul care presupune mersul pe o coardă legată ȋntre două puncte fixe.

Astfel, pentru doritorii de “arte extreme”, în fiecare zi a Grădinii cu Artişti, între orele 11:00 şi 17:00, vor avea loc demonstraţii şi workshop-uri de echilibru, susţinute de “Comunitatea de Slackline din România” ṣi echipa “Slackline Evolution”. Acestea vor arăta amatorilor de sporturi urbane extreme, ȋn cadrul unui workshop, cum să-ṣi menṭină echilibrul pe corzi.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.