spaniola

Pe locuri, fiţi gata… spaniolă!

6 aprilie – 1 iunie, librăria Cărtureşti de pe strada Mercy din Timişoara

Lectoratul de limba spaniolă din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, în colaborare cu Ambasada Spaniei la Bucureşti şi Librăria Cărtureşti, vă invită la seria de filme „Preparados, listos… ¡Español!” („Pe locuri, fiţi gata… spaniolă!”).

 În intervalul 6 aprilie – 1 iunie vor rula, din două în două săptămâni, miercurea, la librăria Cărtureşti de pe strada Mercy din Timişoara, şase filme în limba spaniolă, cu subtitrare în limba engleză şi acces gratuit. Scopul acestor proiecţii este prezentarea câtorva dintre cele mai importante probleme istorice, sociale şi culturale ale lumii hispanice.

Filmele aduc în faţa publicului aspecte caracteristice ale vieţii sociale cotidiene din Spania, evenimente istorice cu un rol esenţial pentru poporul spaniol, dileme intelectuale ale omului hispanic şi o ecranizare a unui roman scris de un laureat al Premului Nobel pentru Literatură, Mario Vargas Llosa.

Programul seriei de filme „Preparados, listos… ¡Español”:

Miercuri, 6 aprilie, ora 19: 7 Vírgenes / 7 fecioare (Spania, 85 min, 2005)

Vara într-un cartier muncitoresc al unui oraş din sud. Tano, un adolescent care îşi îndeplineşte pedeapsa la o şcoală de corecţie, primeşte o permisie specială de 48 de ore pentru a participa la nunta fratelui său Santacana. În timpul permisiei, Tano se reîntâlneşte cu cel mai bun prieten al său, Richi, şi îşi propune să petreacă aceste ore distrându-se şi făcând tot ceea ce îi era interzis la şcoala de corecţie. Dar, pe parcursul acestor ore, Tano asistă la năruirea tuturor termenilor săi de referinţă: cartierul, familia, dragostea, prietenia, totul s-a schimbat. Dincolo de o permisie de 48 de ore, libertatea lui Tano se transformă într-o călătorie impusă către maturitate.

Miercuri, 20 aprilie, ora 19: Las 13 rosas / Cei 13 trandafiri (Spania, 132 min, 2007)

Miercuri, 4 mai, ora 19: Juana la Loca (Spania, 117 min, 2001)

Miercuri, 18 mai, ora 19: Pantaleón y las visitadoras / Pantaleón şi vizitatoarele (Peru, 144 min, 1999)

Miercuri, 1 iunie, ora 19: Tierra / Pământ (Spania, 117 min, 1995)



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.