focseneanu eveniment 1 copy

Raftul Traducătorului cu Anca Focșeneanu

Miercuri, 21 noiembrie, de la 18:30 ,vă așteptăm în mansarda Cărturești Verona la o nouă ediție a întâlnirilor #RaftulTraducătorului. De data aceasta, vorbim despre traducerile din japoneză cu prof. dr. Anca Focșeneanu și cu invitații săi: lector dr. Alexandra Marina Ghoerghe, conf. dr. Ruxandra Răianu și drd. Haruyo Maruyama.

“Arta japoneză se ghidează încă după principiile estetice clasice, literatura japoneză exploatează din plin miturile și legendele vechi, sărbătorile cele mai importante din prezent provin din sărbătorile Curții, iar cultura populară japoneză apelează deseori la arsenalul de creaturi supranaturale din vechile credințe.” (Anca Focșeneanu)

Tot miercuri veți putea lua parte la o demonstrație de Furoshiki, arta împachetării în pânză.

Evenimentul face parte din Săptămâna Culturii Japoneze la Universitatea din București, în cadrul proiectului Luna Culturii Japoneze, organizat de Ambasada Japoniei în România.

*Prof. dr. Anca Focşeneanu este coordonator al Secţiei de Japoneză, precum şi al Comitetului NF-JLEP (Nippon Foundation Fund for Japanese Language Education) al Universităţii din Bucureşti.

A publicat până acum numeroase cărţi şi articole în domeniul studiilor japoneze, dar şi traduceri din literatura japoneză modernă şi contemporană.

⬛ ⬛ ⬛
Raftul traducătorului a luat naștere din dorința de a arăta cât mai multor cititori că în spatele unei cărți bune stă nu numai un autor bun, ci și o traducere reușită și de a le face cunoștință cu cât mai mulți dintre traducătorii care ne-a făcut posibilă lectura atâtor cărți.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.