impresionisti

Un artist – două tablouri Grădinile pictorilor impresionişti

Locul de desfăşurare: Librăria Cărtureşti, galeria ”La nuiele” din Muzeul Ţăranului Român

Durata şi orar: Sâmbăta, 24 septembrie, 11:00-12:00
Duminica, 25 septembrie, 18:30-19:30
Sâmbăta, 1 octombrie, 11:00-12:00
Duminica, 2 octombrie, 18:30-19:30

Grupul ţintă: – vârsta minimă 4 ani

De data aceasta păşim cu totul în lumea istoriei artei, în atmosfera pictorilor impresionişti: Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Berthe Morisot, Alfred Sisley.

Pretextul este o călătorie în grădinile, parcurile, peisajele ilustrate de ei pentru a realiza un dialog interactiv pe baza tablourilor şi a ne familiariza cu o scurtă poveste a vieţii şi carierei artistice a unor pictori de renume. Mai întîi vom prezenta şi explica, încurajând exprimarea liberă a copiilor, după care vom încerca să reproducem anumite motive, elemente, să modelăm, să realizăm colaje.

Atelierul se doreşte şi un exerciţiu de memorie vizuală ale capodoperelor din istoria artei universale, dar urmărim, în primul rând, să le dezvoltăm celor mici creativitatea şi abilităţile artistice, încercînd să îi încurajăm să picteze în stilul impresioniştilor.

Pentru detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi precizând numele şi vârsta copilului la istoriaarteipentruceimici@gmail.com şi info@carturesti.ro . Există posibilitatea participării la toate cele 4 întâlniri (130 Ron) sau numai la unele (40 Ron, condiţia este de a ne anunţa cel târziu în miercurea dinainte de întâlnire). Materialele de lucru rămân în posesia dvs. şi prezentările vă sunt transmise pe e-mail. În cazul în care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru că materialele de lucru şi chiria se achită din timp. Inscrierile se incheie pe data de 23 septembrie 2011.

 

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.