Un artist – două tablouri. Grădinile pictorilor impresionişti. Atelier pentru copii

Locul de desfăşurare: Librăria Cărtureşti, galeria ”La nuiele” din Muzeul Ţăranului Român

Durata şi orar: 29 mai – 19 iunie, duminica, de la 11:00 (pe 12 iunie intalnire la StreetDelivery)

Grupul ţintă: – vârsta minimă 4 ani, ne adresăm copiilor preşcolari şi din clasele primare

Susţinut de: Oana Marinache

În iunie demarăm un nou proiect pentru copii, de data aceasta păşind cu totul în lumea istoriei artei, în atmosfera pictorilor impresionişti: Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Berthe Morisot, Alfred Sisley.

Pretextul pe timpul verii este o călătorie în grădinile, parcurile, peisajele ilustrate de ei pentru a realiza un dialog interactiv pe baza tablourilor şi a ne familiariza cu o scurtă poveste a vieţii şi carierei artistice a unor pictori de renume. Mai întîi vom prezenta şi explica, încurajând exprimarea liberă a copiilor, după care vom încerca să reproducem anumite motive, elemente, să modelăm, să realizăm colaje.

Atelierul se doreşte şi un exerciţiu de memorie vizuală cu capodopere din istoria artei universale, dar urmărim să le dezvoltăm celor mici creativitate şi abilităţile artistice, încercînd să îi încurajeze să picteze în stilul impresioniştilor.

Pentru detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi, specificând numele şi vârsta copilului, la istoriaarteipentruceimici@gmail.com şi info@carturesti.ro . Există posibilitatea participării la toate cele 4 întâlniri (130 Ron) sau numai la unele (40 Ron/ atelierul).

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.