Față/Verso: Grecia, revoluție și revoluții

🌊 Vine vacanța, dar de data asta nu cu trenul, ci mai simplu: cu podcastul despre Grecia!
Fundația Culturală Greacă, împreună cu Față/Verso, podcastul cu cititori binedispuși, și Librăriile Cărturești cheamă la luptă… nu, doar la ascultat episoadele sezonului „Grecia: Revoluție și revoluții”, inspirat de anul festiv 2021 pentru Grecia, în care se sărbătoresc 200 de ani de independență.

La această petrecere de aniversare sunt invitați să ne povestească vrute și știute cei apropiați și inspirați de muzica Greciei, de obiceiurile și veșmintele locuitorilor, de istoria țării, de literatura și de personajele ei.

O revoluție atrage după sine și alte revoluții, dorințe de schimbare și idei constructive — de aceea, aruncăm o privire spre mersul lucrurilor în Grecia pornind de la Revoluția de la 1821, păstrând în raza vizuală, desigur, spre referință și delectare, și teritoriul nostru încă în formare. 

Într-un format compact și binedispus, sezonul „Grecia: Revoluție și revoluții” vă invită atât să călătoriți în timp, printre culori, sunete și chicoteli, cât și să-l purtați cu voi oriunde veți merge, în valiza de vacanță, în căștile de acasă și în gândurile și conversațiile voastre.

🔵 Episodul #1 Grecia, revoluție și revoluții: despre muzică, cu Simion Bogdan Mihai

Muzica dă tonul discuției cu Simion Bogdan-Mihai, cu care discutăm despre cum călătoresc influențele muzicale începând din vremurile Greciei revoluționare, despre versuri pe post de buletin de știri, instrumente cu burtică și cine a scris „Moș Crăciun cu plete dalbe”.

Simion Bogdan-Mihai este solist vocal, cobzar, doctor în Litere, pasionat de folclor şi, ocazional, scriitor. A cules muzică de la sute de lăutari bătrâni, a cutreierat prin sate şi a învăţat muzici ţărănești chiar în locurile în care oamenii le-au născut. Bogdan Mihai Simion este unul dintre ultimii cobzari din România. El este și realizatorul emisiunii „Muzică despre cine suntem” de la Radio Guerrilla.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.