femme-monumentale.-femme-vegetale-1

Femme monumentale. Femme végétale, proiect creat de artiste pentru femeile și adolescentele din Brașov

Ateliere și performance-uri în septembrie și octombrie și o platformă care mapează artistele din Brașov

În perioada septembrie – octombrie 2022, Asociația Developing Art va derula în
Brașov Femme monumentale. Femme végétale, un proiect de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste pentru femeile și adolescentele din oraș, printr-o serie de cinci ateliere de cercetare experiențială și trei performance-uri stradale adresate publicului larg. Participarea publicului la evenimente este gratuită iar mai multe detalii vor fi anunțate în curând pe https://instagram.com/femmedigitale.ro.

Femme monumentale. Femme végétale își propune să ofere adolescentelor și femeilor din Brașov un modul gratuit de 5 întâlniri de dans, poezie, muzică și terapie somatică facilitat de 5 artiste din proiect, în perioada 18 septembrie – 14 octombrie, în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, a creșterii înțelegerii și a conștientizării schimbărilor ce apar în viața unei femei în contextul cultural, social și profesional actual și a deschiderii unei discuții despre acest subiect.

Artistele din proiect generează noi abordări și reprezentări ale femininului în
performance-urile rezultate în urma atelierelor, care se vor desfășura astfel: pe 28 septembrie la Cafe Central (strada Apollonia Hirscher 18), pe 9 octombrie pe promenada de sub Tâmpa și pe 15 octombrie, în poiana Șaua Tâmpei. Inițiativa încadrează locuri cheie ale patrimoniului local și vegetal într-un context cultural ce adresează mituri și istorii locale printr-o perspectivă actuală și inovatoare și își dorește să aducă la un loc atât publicul consumator de acte culturale, dar și artiștii locali, adolescenți, localnici și turiști aflați în trecere în spațiile în care vor avea loc evenimentele.

Artistele din proiect sunt: Anamaria Guguian, Irina Marinescu, Oana Băluță, Virginia Negru, Alexa Papa (performers), poeta Ana Drăgan, muziciana Zeyla Tomlin, scenografa Szidonia Balint și fotografa Orsolya Balint.

Femme monumentale. Femme végétale este un proiect derulat de Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You și finanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Developing Art este o asociație culturală dedicată facilitării proceselor artistice către public și îmbunătățirii relației dintre artiști și public. DA a dezvoltat și coordonat un număr de proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educație și cercetare și arte vizuale. Co-fondatoarele și membrii asociației sunt activi pe scena de artă contemporană, bucurându-se de colaborări atât naționale cât și internaționale.
Madira – casa mamelor care și-au asumat rolul de creatoare și în afara spațiului domestic – este un cadru sigur de susținere, mișcare și de incubare profesională a mamelor (singure) artiste independente prin rezidențe de luat s p a ț i u în Schei, Brașov.
I Dance You este un proiect de comunitate inițiat în Brașov în 2017 de către artista independentă Anamaria Guguian. I Dance You promovează dansul ca pe o practică terapeutică dar și ca pe o formă de artă menită să exprime, să problematizeze și să fascineze.
Proiectul propune ateliere de dans pentru adulți și copii, performance-uri, intervenții în spațiul public sau evenimente de comunitate.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.