KV AFIS_V5

Îndrăgiți actori români vin la festivalul de artă „Film în sat”

  • Actorii Andreea Grămoșteanu, Tudor Istodor și Octavian Strunilă vin, alături de Cuzin Toma, pentru a se întâlni cu publicul
  • Sărbătoriți Ziua Internațională a Copilului cu activități culturale, la Peștișani.

București, 25 mai 2022 – Doar două săptămâni îi mai despart pe iubitorii de artă de prima ediție a festivalului „Film în sat” ce va avea loc între 3 și 5 iunie la Peștișani, județul Gorj. Proiectul ambițios dezvoltat de asociația culturală „Cuzin Toma – Dacă eu pot, poți și tu” îi va aduce în mijlocul naturii pe pasionații de film, teatru, muzică, dans, alături de îndrăgiți actori și profesioniști din cinematografia românească.

Publicul va avea șansa să se întâlnească cu actorii filmelor și să intre în dialog cu aceștia. Astfel, prima proiecție a festivalului va fi ce a lungmetrajului Și atunci, ce e libertatea?. Imediat după, publicul este invitat la o discuție la care va participa unul dintre actorii filmului, Cuzin Toma, interpretul lui Culai în filmul regizat de Andrei Zincă.

Tot în prima seară, la finalul proiecției filmului #dogpoopgirl, în regia lui Andrei Huțuleac, actorii Andreea Grămoșteanu și Tudor Istodor vor împărtăși publicului informații prețioase despre frumoasa lume a cinematografiei.

O altă discuție este cea dedicată filmului Complet Necunoscuți. La finalul proiecției, publicul îi va întâlni pe regizorul Octavian Strunilă și pe actrița Andreea Grămoșteanu.

Toate discuțiile vor fi moderate de Irina-Margareta Nistor, curatorul festivalului. Criticul de film a pregătit și câteva surprize pentru oaspeți: retrospective ale filmului românesc de scurtmetraj, dar și o selecție a filmelor de animație realizate de Ion Popescu Gopo.

Festivalul vine cu o șansă uriașă pentru foarte mulți copii: accesul la cultură. Când spun cultură, cuprind tot. Artă, istorie, știință. Căci filmul este acea ramura artistica ce unește tot ceea ce ține de identitatea unui popor. Tradiții, obiceiuri, istorie. Pe toate le veți întâlni la Peștișani. Filmul este memoria noastră colectivă, declară Cuzin Toma, actor și președintele festivalului de artă „Film în sat”.

Festivalul este dedicat tuturor vârstelor, cu activăți potrivite pentru toți participanții. Astfel, părinții le pot oferi copiilor oportunitatea de a învața lucruri noi și de a își descoperi o nouă pasiune la atelierele de teatru și de percuție.

Din programul zilei de sâmbătă, amintim următoarele ateliere:

  • Două ateliere de teatru pentru copii susținute de Școala Teatru de Artă – pentru grupele de vârstă 08-14 ani, respectiv 16-18 ani;
  • Atelier de percuție pentru copii susținut de Mihai Axinte – grupa de vârstă 08-14 ani.

Deși festivalul are loc în apropierea Zilei Internaționale a Copilului, nici adulții nu vor fi neglijați. Astfel, pe lângă filme, teatru și muzică, aceștia se pot înscrie la un atelier de dans contemporan susținut de Teodora Velescu.

Programul complet al tuturor proiecțiilor de film și al activitățiilor culturale este disponibil aici.

***

Ne puteți urmări pe https://www.filminsat.ro/, Facebook, Instagram și YouTube.

***

Organizator: Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”

Partener: Consiliul Local și Primăria Peștișani

Sponsor principal: Titan Machinery

Sponsori: Kaufland, Jidvei, Inatech, Fundația Fan Courier

Parteneri media: VOYO, Kiss FM, Urban.ro, Observator cultural, Cărturești, Cinefan.ro

Cu sprijinul: TIFF, Frame Film, i’velo by Green Revolution, Vodafone.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.