filme de craciun copii

Animații și filme de Crăciun pentru copii de văzut în familie de sărbători

Pe lângă bucuria cadourilor, mirosul de cozonaci și alte bunătăți, magia sărbătorilor de iarnă înseamnă și căldura timpului petrecut în familie și o călătorie pe tărâmul copilăriei unde totul este posibil, unde fiecare călătorie fantastică aduce cu sine și o lecție de viață importantă și unde Moșul a pregătit daruri magice pentru copiii de toate vârstele.

Descoperă recomandările noastre de filme de Crăciun pentru copii care îi ajută să se dezvolte și să se cufunde în lumi de poveste – de la animații dinamice la filme educative, de comedie sau de aventură, de la povești cu prințese Disney la filme artistice.

Marea cursă de Crăciun (Animație, 2011)

Poți comanda filmul aici.

În Marea cursă de Crăciun aflăm cum reușește Moș Crăciun să împartă toate cadourile într-o singură noapte. Mai exact, cu ajutorul tehnologiei ultramoderne, din baza sa de operații de la Polul Nord! Însă anul acesta misiunea dă greș, iar unul dintre milioanele de copii a fost uitat și nu își va primi cadoul în Ajunul Crăciunului. Ocazia perfectă pentru ca Arthur, fiul cel mai tânăr al Moșului, să pornească într-o misiune neautorizată și să devină erou fără voie.

Yeti – Omul Zapezilor (Animație, 2020)

Poți comanda filmul aici.

Yeti: Omul zăpezilor spune povestea lui Yi, o adolescentă din Shanghai care descoperă pe acoperișul casei sale un Yeti și decide, alături de doi prieteni, să ajute ființa magică să ajungă acasă, pe muntele Everest. Filmul vorbește despre mediu, despre onoare, despre ajutor și prietenie. Animația se remarcă totodată și prin felul în care portretizează cultura chineză. Atât copiii, cât și adulții vor descoperi lucruri fascinante despre locurile minunate care se ascund în inima Chinei și în spectaculoasa regiune a munților Himalaya.

Vrăjitoarele (Film artistic, 2020)

Poți comanda filmul aici.

O reimaginare a romanului clasic scris de Roald Dahl, Vrăjitoarele spune povestea emoționantă și plină de umor a unui băiat de șapte ani care dă nas în nas cu un grup de vrăjitoare, venite din toată lumea la un hotel misterios. Deși în aparență par pline de stralucire, farmec și nu se deosebesc cu nimic de femeile obișnuite, vrăjitoarele au venit la hotel cu un plan diabolic, care pune în pericol viaţa copiilor din întreaga lume. Ajutat de bunica lui, băiatul porneşte la o vânătoare de vrăjitoare în toată regula şi încearcă să le demaşte înainte de a fi prea târziu.

Elliot: O poveste de Crăciun (Animație, 2018)

Poți comanda filmul aici.

Atunci când unul dintre renii lui Moș Crăciun anunță brusc că se pensionează, e nevoie urgentă să i se găsească un înlocuitor! O veste mai mult decât extraordinară pentru Elliot care, ajutat de Hazel, prietena lui cea mai bună, e ferm hotărât să dovedească lumii întregi că el e cea mai potrivită alegere și trebuie să facă parte din echipa Moșului. Cei doi pornesc către Polul Nord ca să participe la probele din concurs, dar descoperă curând că un mare dezastru pune în pericol Crăciunul așa cum îl știm cu toții.

Elliot: O poveste de Crăciun este un film pentru copii înduioșător și educativ, care transmite un mesaj puternic atât pentru cei mici, cât și pentru adulți: cei care îndrăznesc să aibă visuri mărețe, își găsesc și forța să le facă să devină realitate.

Norm de la Polul Nord (Animație, 2016)

Poți comanda filmul aici.

Norm este un urs polar cu o abilitate mai puțin obișnuită, moștenită de la bunicul lui: poate să comunice cu oamenii. Când Norm descoperă că Mr. Greene, un milionar fără scrupule, vrea să construiască un complex de vile de lux la Polul Nord, lucru ce va duce la distrugerea mediului de acolo, ursul realizează că trebuie să facă ceva ca să își salveze habitatul.

Un film pentru copii ideal de vizionat de Crăciun, dar nu numai, Norm de la Polul Nord este o poveste cu personaje amuzante și foarte bine conturate, cu multe cântece grozave, cu dansuri pline de energie și cu situții care stârnesc râsul. Animația pune accent pe relația dintre bunici, părinți și copii și pe faptul că familia este foarte importantă.

Dolittle (Film artistic, 2020)

Poți comanda filmul aici.

Dolittle este un film de aventură și comedie, în care veți porni împreună cu excentricul John Dolittle (interpretat de talentatul Robert Downey Jr.) într-o călătorie incredibilă spre o insulă fantastică, în căutarea unui leac magic, doar ca să descoperiți că cele mai importante lecții se învață pe drum. Scenariul ingenios care pornește de la cartea lui Hugh Lofting Povestea doctorului Dolittle și efectele vizuale de excepție care însoțesc producția, dau un farmec deosebit filmului pentru copii și adulți deopotrivă. 

Primul Crăciun (Animație, 2017)

Poți comanda filmul aici.

Primul Crăciun spune povestea unui măgăruș curajos pe nume Bo și a prietenilor săi, în timp ce devin eroii neobișnuiți ai primului Crăciun. Sătul de munca zilnică de la moara din sat, Bo își găsește într-un final curajul de a se elibera și pornește în aventura vieții lui. În călătoria sa, el face echipă cu Ruth, o oaie drăgălașă care și-a pierdut turma și Dave, un porumbel cu aspirații înalte. Animația prezintă originile Crăciunului din perspectiva animalelor care și-au adus aportul la nașterea lui Iisus. Povestea transmite un mesaj şi prin intermediul simbolului „Steaua”, cea care declanşează în Bo dorinţa de a-şi schimba viaţa, de a o pune în slujba unui scop mai înalt.

Polar Express (Animație, 2004)

Poți comanda filmul aici.

Printre cele mai frumoase filme de Crăciun, Polar Express este povestea simplă, dar extraordinară a unui băiat care nu mai crede în Moș Crăciun și nici în miracole. Însă, în Ajunul Crăciunului, un lucru magic se întâmplă și la ușa casei lui apare Polar Express, trenul a cărui unică destinație este Polul Nord, pentru a demonstra existența lui Moș Crăciun. Trenul înaintează prin ținuturi fantastice, prin curbe periculoase, prin munți și peste poduri impresionate și chiar pe șinele ascunse sub un lac înghețat. Urcă-te în trenul magic și pornește alaturi de copii și de cel mai simpatic conductor (interpretat de Tom Hanks) într-o călătorie extraordinară la Polul Nord.

Crăiasa Zăpezii 3: Foc și gheață (Animație, 2016)

Poți comanda filmul aici.

Crăiasa Zăpezii 3 o aduce din nou în prim plan pe Gerda, care încearcă să descopere adevărul din spatele legendei care terorizează ținutul trolilor. Din greșeală, Gerda și noul ei prieten, Rollan, sunt sunt loviți de vraja focului și a gheții. Dacă la început tot pare amuzant, deoarece Rollan poate produce foc din degete, iar Gerda poate îngheța orice, curând puterile lor scapă de sub control și sunt nevoiți să găsească urgent soluția de a reveni la normalitate. Curajul, curiozitatea și integritatea de care dau dovadă personajele vor fi un exemplu pozitiv pentru copiii care vizionează filmul.

Frumoasa și Bestia (Animație, 1991)

Poți comanda filmul aici.

Prima animație nominalizată pentru cel mai bun film la Oscar, Frumoasa și bestia este unul dintre cele mai iubite filme clasice pentru copii. Povestea lui Belle și a Bestiei e bine cunoscută de toți: o tânără este luată prizonieră la castelul unui prinț asupra căruia s-a abătut un blestem cumplit. O mare parte din farmecul filmului se datorează personajului Belle: iubește cărțile cu înflăcărare, e independentă, energică și ambițioasă și spune mereu lucrurilor pe nume. Coloana sonoră completează la rândul ei filmul, scoțând și mai bine la iveală mesajul: acela că frumusețea vine din interior.

Descoperă și mai multe filme pentru copii pe rafturile Cărturești și organizează cea mai memorabilă seară de film în familie, alături de animații și filme create pentru copii, dar care ating și inimile adulților.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.