biff-poster

Filme premiate la festivaluri internaționale de prestigiu în premieră mondială la Bucharest International Film Festival

Cea de XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival (BIFF) se va desfășura între 3 – 12 septembrie 2021, în București și va aduce în premieră mondială unele filme premiate la festivaluri internaționale de prestigiu. Ediția 2021 a BIFF este organizată de Fundaţia CHARTA, în colaborare cu Asociația Culturală Grigore Vasiliu Birlic, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

„ Este o onoare să luăm parte la acest eveniment cultural deosebit. Ne bucurăm că prin intermediul Asociației Culturale Grigore Vasiliu Birlic putem susține ediția din 2021 a BIFF, un eveniment care a dovedit prin longevitatea sa standardele înalte în ceea ce privește conținutul pe care îl oferă publicului cinefil. Ne dorim ca prin această frumoasă asociere cu BIFF să aducem mai aproape această bucurie pe care Birlic o avea atunci cand juca pe scenă. Îndemnăm publicul din România să descopere sau să redescopere bucuria filmului de artă văzut din cinema. Există un potențial imens pentru producția cinematografică din România, iar acest lucru poate să înceapă aici continuând și descoperind împreună la BIFF bucuria filmului.” a menționat Alex Șerban, președintele Asociației Culturale Grigore Vasiliu Birlic.

Publicul cinefil va putea viziona producții românești și străine în cele 7 secțiuni ale festivalului: competiția oficială de lungmetraj (curatoriată de Mirona Radu, managerul de programe al BIFF),  Panorama, Focus: Grecia, secțiunea istorică 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, Programul Special Spania, Romanian Authors și Socially United in Cinema.

Secțiunea Panorama din cadrul BIFF 2021 este dedicată filmelor recente ale unor autori consacrați precum Andrei Konchalovsky, Gaspar Noé și Pedro Almodóvar și alții, filme care au fost premiate la festivaluri internaționale, unele din ele fiind prezentate în premieră mondială pe durata festivalului. Filmele din secțiunile Panorama și Focus: Grecia au fost selecționate de Mirona Radu, manager de programe BIFF, și Dana Dimitriu Chelba, directorul BIFF.

Mai multe informații despre program se pot afla de pe https://www.biff.com.ro/ .

Bucharest International Film Festival este prima mare competiţie cinematograficӑ de film de lung metraj organizatӑ în capitală și a fost conceput ca un festival deschis cinematografiei de artă, care încurajează curente cinematografice nou-apărute, descoperă talente și promovează tineri realizatori de film.Cele 16 ediţii anterioare ale Festivalului au confirmat necesitatea existenţei unui asemenea eveniment ṣi recunoaṣterea sa pe plan naţional si internaţional prin prezenţa publicului ṣi prin invitați de notorietate precum: Nikita Mihalkov, Andrei Konchalovsky, Amos Gitai, Danis Tanovic, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihăileanu, Franco Nero, Vanessa Redgrave.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.