cadouri de craciun mama feature

Cadouri pentru mama : 17 idei frumoase care să-i aducă bucurie de ziua ei

Pentru că ea este susținătorul tău numărul unu, cea care îți oferă dragoste necondiționată și una dintre cele mai importante persoane din viața ta, îți dorești să o surprinzi pe mama cu un cadou prin care să-i arăți cât de mult înseamnă pentru tine. Dar, tocmai pentru că îți dorești atât de tare să-i oferi o mare bucurie, uneori parcă niciun cadou nu pare îndeajuns de potrivit.

Dar nu-ți face griji! Ți-am pregătit câteva idei de cadouri pentru mama de ziua ei: frumoase, originale și perzonalizate, care să-i fie de folos și să o facă să zâmbească.

Carnet cu motive pentru care este cea mai bună mamă

Ziua ei este una dintre ocaziile ideale prin care să-i transmiți mamei un mesaj din suflet și în care să pui la un loc toată dragostea și recunoștința ta. Gândește-te la clipele fericite petrecute împreună, la mâncărurile delicioase pe care le pregătea și la cele mai frumoase surprize pe care tot ea știa să le facă. Trece în acest jurnal toate sentimentele în felul tău și creează un cadou personalizat pentru mama, care îi va aduce o mare bucurie. Pune alături și o felicitare deosebită ca o carte cadou și ai un posibil cadou perfect.

Flori prezervate care să o înveselească în fiecare zi

În locul nelipsitului buchet de flori, de ziua ei alege un cadou pentru mama creativ care să-i aducă bucurie mult timp de acum înainte – un aranjament cu flori prezervate. Acestea păstrează cu ele frumusețea și parfumul primăverii în timp, astfel că nu va trece o zi fără să-și amintească surpriza deosebită pe care i-ai făcut-o.

Ierburi uitate de Mona Petre

Editura Nemira, 2021

Dacă mama ta nu ratează nici o șansă de a bucura papilele gustative ale celor dragi și o face de fiecare dată cu cea mai mare bucurie și cu o atenție desăvârșită la ingrediente, atunci nu poți da greș cu o carte de bucate care se va dovedi asistentul perfect în bucătărie.

Mona Petre un graphic designer pasionat de botanică pune la un loc in Ierburi uitate o colecție de căutări botanice, asocieri de gusturi și experimente culinare inspirate de flora spontană și reconstitie rețete vechi de sute de ani. Un cadou mai mult decât potrivit pentru mama care vede gătitul drept mai mult decât o simplă îndeletnicire.

Agendă/planner cadou pentru mame cu planuri îndrăznețe

Pentru mama organizată cu idei mărețe, care iubește să facă liste și să planifice toate lucrurile până la cel mai mic detaliu, avem o idee de cadou care se va dovedi un sprijin în fiecare zi. Dăruiește-i o agendă sau un planner cu stil unde să treacă totul, de la idei și planuri pe termen lung, la evenimente importante, activități sau task-uri de zi cu zi. Sau ceva mai sofisticat, un set cadou agendă și toc caligrafie care va fi primit cu mult entuziasm.

Ochelari de citit, aliatul de nădejde atunci când se aventurează în lumea cărților

Pentru mama îndrăgostită pur și simplu de cărți, care așteaptă cu nerăbdare momentele de liniște când se poate delecta cu o carte bună, alege un cadou deosebit și util. Dacă o cunoști atât de bine încât îi știi dioptriile pe dinafară, optează pentru o pereche de ochelari de citit foarte cool și moderni, în culori vii sau temperate. Oferă-i ochelarii alături de un etui simpatic sau unul care poate fi atașat de cartea pe care o citește.

O cafetieră cu dichis, cadoul ideal pentru mama iubitoare de cafea

Uneori, cadoul ideal are întrebuințări mult mai practice. De ziua ei fă-i cadou mamei o cafetieră modernă cu cană detașabilă pentru a se bucura oriunde se duce de băutura preferată sau o cafetieră elegantă și rezistentă care îi va face diminețile mai aromate. Și, pentru o surpriză ca la carte, completează cu o pungă de cafea de specialitate cu o aromă intensă de fructe tropicale și ciocolată.

O brățară cu mesaj care să-i amintească în fiecare zi să zâmbească

Dacă mama ta are o pasiune aparte pentru produsele create în România, suprinde-o cu un cadou deosebit. Alege o brățară din porțelan, formată și pictată manual, și rezistentă la apă. Brățara vine și cu mesajul „totul este posibil” care îi va aminti, de fiecare dată când o privește, să se gândească la clipele și momentele frumoase care îi aduc bucurie în suflet.

Ghid de design interior de Frida Ramstedt pentru mame fascinate de arta amenajărilor interioare

idei de cadou pentru mama
Poți comanda ghidul aici.

Urmărește cu atenție documentarele despre frumusețea designului interior, iar telefonul ei este plin cu imagini de inspirație pentru fiecare încăpere din casă? Avem cadoul ideal de ziua ei care o va ajuta pe mama ta să-și aprofundeze cunoștințele și prin care să-i încurajezi pasiunea. Ghid de design interior pune la un loc regulile de bază și cele mai importante trucuri folosite de designeri pentru a crea un spațiu frumos și echilibrat.

Un panou pentru fotografii în care să păstreze cele mai prețioase amintiri

Avem o idee de cadou și pentru mama care îndrăgește cadourile personalizate. Dacă știi că pune preț pe valoarea amintirilor, un panou pentru fotografii pe care să pui cele mai frumoase fotografii împreună este cadoul potrivit. Fiecare poză este ca un moment suspendat în timp, un zâmbet și o amintire valoroasă, iar acest panou le va cuprinde pe toate și le va putea privi oricând dorește.

Parfum de femeie de Giovanni Arpino, pentru mama cu suflet nostalgic

Un alt cadou potrivit pentru mama de ziua ei este o carte bună care să-i facă serile și weekend-urile mai frumoase. Captivantă, plină de emoție, și o adevărată mângâiere pentru suflet, Parfum de femeie spune povestea căpitanului Fausto care, în urma unor manevre militare, își pierde vederea și degetele de la o mână. Un tânăr însoțitor îi este trimis de la garnizoană, iar cei doi pornesc într-o călătorie inițiatică la finalul căreia descoperă lumea, liniștea și dragostea. Cartea a avut parte de o ecranizare de excepție în 1974, cu Al Pacino în rolul căpitanului.

O sticlă de vin pentru momentele ei de relaxare

Ce muncă este mai extenuantă, mai plină de griji și responsabilitate decât aceea de a fi mamă? Oferă-i mamei șansa la un moment de răsfăț și relaxare doar pentru ea, cu un cadou aromat care vine sub forma unei sticle de vin. Alege un vin roșu Viile Metamorfosis cu un gust catifelat de fructe sau o sticlă de vin alb Sauvignon Blanc de la Crama Hamangia cu gust intens de citrice.

O cutie cu ciocolată gourmet, un cadou savuros pentru mama iubitoare de dulce

u am uitat nici de mamele care se bucură la vederea dulciurilor la fel de tare ca un copil. Un cadou de ziua ei care îi va îndulci momentele ei de răsfăț este o cutie cu batoane de ciocolată neagră gourmet, ideale pentru a fi mâncate la cafeaua de dimineață. Un cadou gustos și original care va fi primit cu zâmbetul pe buze.

Memoriile țarinei care a schimbat lumea de Ecaterina cea Mare, pentru mama care își găsește puterea în povești inspiraționale

Ce cadou pentru mama poate fi mai potrivit decât o lectură a cărei protagoniste să o inspire și să-i dea curaj? Memoriile țarinei care a schimbat lumea este autobiografia Ecaterinei a II-a a Rusiei, o figură puternică și necruțătoare care a fost capabilă să extindă teritoriul Rusiei, să reorganizeze zeci și sute de provincii și orașe și să pună în practică reforme care i-au consolidat renumele în istorie. O femeie în fața căreia se înclinau cu respect marile personalități ale vremii.

Un tablou Family pentru mama cu suflet nostalgic fascinată de artă

Pentru mama puternică și caldă, care a pus mereu familia pe primul loc, surprinde-o cu o idee de cadou inedită: un tablou Family – where Life begins and LOVE never ends realizat manual, de la brandul românesc ArtMyWay. Tabloul cu ramă elegantă celebrează dragostea și familia și este un mic reminder care îi va aduce bucurie de fiecare dată când îl privește.

Un puzzle mecanic, cadoul potrivit pentru mamele cu spirit ludic

Dacă mama ta are un spirit creativ și se relaxează cu provocări intelectuale, alege un cadou de 8 martie practic care o va ajuta să-și ascută simțurile. Privește dincolo de opțiunile tradiționale și alege un dar mai neconvențional, cum ar fi un puzzle mecanic. Poți opta pentru un ceas de perete din epoca romantică sau chiar o cutiuță muzicală pe care să le pună la loc de cinste.

O pereche de cercei cu un design deosebit

Printre cadourile ideale pentru mama care îndrăgește bijuteriile și știe că nicio ținută nu e completă fără accesoriile potrivite, este și o pereche de cercei Mandala pictați manual pe lemn de la brandul Color Drops Mandala. Culorile sunt special alese pentru a inspira pozitivitate și energie bună. Un cadou pe care mama îl va primi cu mult drag.

Un portofel colorat în care să-și organizeze frumos lucrurile

Printre cele mai frumoase cadouri pentru mama se numără și un portofel practic, cu un design vesel și frumos compartimentat. Prevăzut cu spații speciale în care să-și păstreze în siguranță documentele personale și banii, portofelul îi va fi de folos de fiecare dată când merge la cumpărături sau la plimbare.

Acestea sunt doar câteva idei de cadouri pentru mame cu care le poți surprinde de ziua de naștere sau cu oricare altă ocazie. Dacă încă nu ai găsit ce căutai aruncă un aruncă un ochi și pe ghidul nostru cu idei de cadouri pentru femei.

Desigur, toate acestea și multe alte cadouri pentru mama te așteaptă în librăriile Cărturești și pe carturesti.ro, pentru ca tu să faci alegerea potrivită pentru cea mai specială persoană din viața ta. Și pentru că ne place să facem lucrurile ca la carte, oricând ai nevoie te ajutăm cu împachetarea gratuită a cadourilor.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.