Ideo Ideis – Planificarea participativă a unui Eveniment Responsabil”

Seminar societal, pe 26-­‐27 apr. 2013, la Alexandria.

Societal

 Pe 26 – 27 aprilie te invităm la Alexandria pentru a descoperi împreună cu echipa Ideo Ideis cum poate un festival (dar şi o conferinţă, concert sau happening urban) să devină prietenos cu Mediul şi să-şi îmbunătăţească semnificativ impactul Economic şi Social asupra comunităţii.

Începând cu 2005, Festivalul naţional de teatru tânăr “Ideo Ideis” a conturat un model de educaţie alternativă prin teatru pentru tinerii liceeni din întreaga ţară. Din 2011, echipa REPER21 (coordonator al reţelei Societal) s-a implicat în planificarea festivalului pentru ca acesta să integreze principiile Responsabilităţii Sociale (echilibrul mediului, echitatea socială, eficienţă economică, bună guvernanţă).

În 2012, rezultatele responsabilizării Ideo Ideis au fost inedite pentru sectorul organizării de evenimente din România. Iată de ce, începând cu ediţia VII festivalul poartă marca ”Eveniment responsabil”! Această marcă a fost lansată de REPER21 pentru a oferi recunoaştere evenimentelor care contribuie la protecţia mediului şi la dezvoltarea economică şi socială a comunităţii care le găzduieşte.

Aflată în prezent în faza de planificare, echipa Ideo Ideis îşi propune să ducă mai departe demersul de Responsabilitate Socială. Astfel, în cadrul seminarului din 26 – 27 aprilie ne propunem să identificăm în mod participativ noi măsuri pentru realizarea unui plan de responsabilizare consistent şi eficace pentru ediţia VIII (8 – 16 august 2013).

O contribuţie importantă la seminar şi-o vor aduce membrii echipei „România în Tranziţie”, care ne vor prezenta o paletă de soluţii responsabile şi inovatoare pentru dezvoltarea comunitară grass roots.

De asemenea, vor lua parte la seminar:

  • cei mai importanţi stakeholderi ai Ideo Ideis de la nivel local, pentru ca demersul de planificare şi responsabilizare a festivalului îşi propune să ţină cont de sugestiile şi aşteptările lor;
  • diferite organizaţii din reţeaua Societal (coordonata de REPER21), care au integrat cu succes Responsabilitatea Socială în diferite proiecte şi vor contribui la planificare cu propria cunoaştere şi experienţe.

Cheltuieli – Costurile pentru transport, masă şi cazare sunt acoperite de Societal pentru reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale (ONG).

Termen de înscriere – Trimite-ne o solicitare de înscriere pe adresa contact@societal.ro pana pe 17 aprilie 2013!

www.societal.ro

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.