AndNowEast_poster_square_1409_2

ÎNCEPE PRIMA EDIȚIE A FESTIVALULUI DE POSTERE “AND NOW EAST”

Prima ediție a festivalului de postere And Now East 2021 are loc în perioada 17 – 26 Septembrie, la Point în București. Deschiderea are loc vineri, 17 septembrie, începând cu ora 19:00. 

Festivalul And Now East 2021 este un manifest al designului grafic din Europa de Est, o radiografie colorată a civilizației, dar și o oglindă a mediului nostru social și cultural. Descoperim și redescoperim totodată valori, potențial și redefinim status quo-ul acestei zone a Europei și o catalogăm ca pe un izvor nesecat de geniu și creativitate. 

Prima ediție a festivalului a avut 700 de afișe înscrise, cu peste 160 de participanți din toate țările eligibile, iar printre acestea se numără: Albania, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, Polonia, Kosovo, Macedonia, Slovenia, Romania, Cehia, Belarus, Slovacia, Ucraina. Din totalul de afișe au fost selectate 45, aparținând a 12 țări din cele 18 participante, iar 5 designeri grafici sunt din România. Selecția finală de designeri participanți o puteți vedea aici: andnoweast.com/2021-selection

Juriul expoziției din cadrul festivalului a fost alcătuit din 5 membri ai echipei Local Design Circle, profesioniști în domeniul designului grafic: Andrei Grosu, Artemisa Pascu, Andrei Turenici, Sebastian Pren și Bianca Dumitrașcu. 

În cadrul festivalului va exista și o expoziție capsulă, constând în 9 afișe realizate de 9 designeri grafici care au aplicat pentru festival și care au fost selectați de juriu să participe în perioada 11–13 septembrie la un workshop intensiv unde au învățat totul despre crearea unui poster, de la concept, la structură și până la rezultatul final, sub atenta îndrumare a polonezei Marta Gawin, un designer grafic multidisciplinar. 

Pe 23 septembrie, începând cu ora 19:00 va avea loc un Talk în cadrul festivalului, alături de Type Thursday Bucharest, ce va fi difuzat live, pe Facebook. Live aici: https://fb.me/e/1fAZHAjU6

În cadrul festivalului vă veți putea bucura de un pop-up shop, cu o selecție de obiecte de design local, curatoriate de Room21Store. 

Pentru mai multe informații ne puteți trimite un mesaj pe adresa hello@localdesigncircle.com

Pentru mai multe detalii despre eveniment ne puteți urmări online pe: 

Instagram www.instagram.com/andnoweast
Facebook www.facebook.com/localdesigncircle
Pagina Evenimentului fb.me/e/1bBztw4DD
Website www.andnoweast.com

Menționăm și partenerii care ne-au sprijinit demersul And Now East Poster Festival 2021:
Susținut de: Point, Institutul Polonez, Antalis
Parteneri: Kodex, Fabrik, fabricate.ro, room21
Parteneri media: Cărturești, IQads, Smark, Zeppelin, The Institute, Black Rhino Radio, DoR, Zile și Nopți, Progagarta
Partener de mobilitate: Flow
Parteneri strategici: Beans&Dots, Miss Ale, Artichoke, Steam Coffee Shop, Tartilicious, Black Habit Coffee, Ototo Store, Vice Cream

Local Design Circle este o echipă de profesioniști în domeniul designului grafic care și-a propus să devină vocea designerilor grafici români, să faciliteze accesul la educație în acest domeniu și să contribuie activ la modelarea unui mediu vizual armonios. 

And Now East este o inițiativă locală cu o mentalitate globală.

www.localdesigncircle.com



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.