Kinodiseea

Kinodiseea – un festival plin de surprize pentru copii si familie!

  • Americanul Jor Van Kline le va povesti celor mici despre efectele speciale de la Hollywood
  • Filmele de dimineata vor fi gratuite, iar la Cinemateca Eforie acestea vor fi dublate in limba romana

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film pentru Copii, Kinodiseea, se va desfasura intre 16 si 21 noiembrie in Bucuresti, la Cinema Studio, Cinema Eforie si Sala Elvira Popescu. Pe langa cele mai bune opt productii cinematografice pentru cei mici ale anului 2012, Kinodiseea vine cu o retrospectiva Disney, ateliere de initiere a copiilor in curiozitatile cinematografiei si le ofera sansa de a discuta chiar cu realizatorii filmelor de pe marele ecran.

Cele opt lungmetraje din sectiunea Competitie se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Noutatea din acest an o reprezinta dublajul in limba romana al primelor doua proiectii din zi la Cinemateca Eforie. Proiectiile de la orele 10:00 si 12:00 sunt gratuite, precum si cele din Retrospectiva Disney. Pentru proiectiile de la orele 19:00, pretul biletului pentru adulti este de 10 lei, iar cel pentru copii costa 5 lei.

Parintii vor putea gasi mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum si programul complet al festivalului,  pe website-ul  http://www.kinodiseea.ro/, iar pagina de Facebook (www.facebook.com/kinodiseea) le va sta la dispozitie cu noutati in timp real si concursuri cu premii jucause.

Animatia estoniana cu premiera la Festivalul International de Film de la Berlin la inceputul acestui an, Lotte si secretul pietrei lunii, va avea parte de doua proiectii speciale, cand va fi dublata live de vocea filmelor, Irina Margareta Nistor. Celelalte doua animatii din competitie sunt Zarafa, o co-productie Franta-Belgia, in regia lui Remi Bezancon (castigator al premiului Cesar) si a lui Jean-Christophe Lie (animator pentru productii Disney ca Tarzan, Hercule si Cocosatul de la Notre-Dame), si Jean, baiatul lunii, co-productie Franta-Germania, ecranizarea uneia dintre cele mai de succes povestiri ale cunoscutului scriitor de carti pentru copii Tomi Ungerer. In film va putea fi auzita vocea lui Ulrich Kutur (Vietile altora, r. Florian Henckel von Donnersmarck, Panglica alba, r. Haneke). Filmul olandez Micul corb este laureat al premiilor pentru Cel mai bun film pentru copii si Cel mai bun debut in sectiunea Generation la Berlinale 2012, precum si al Young Audience Award la European Film Awards. Gattu este filmul indian premiat cu Mentiune speciala pentru Cel mai bun film in sectiunea Generation, anul acesta, la Berlinale. Filmul suedez Dragonul de gheataTigrul albastru, productie ceheasca si Tony 10 completeaza lista filmelor din competitia de anul acesta.

Cele mai bune filme Disney vin anul acesta la Kinodiseea, in sectiunea speciala de Retrospectiva. Titlurile care ii vor incanta atat pe cei mici, cat si pe cei mai mari dintre spectatori sunt: Regele leu, Frumoasa si bestia, Cartea junglei, Aladdin, In cautarea lui Nemo si Mary Poppins.

Sectiunea Panorama este reprezentata de lungmetrajul norvegian de animatie Kurt se razbuna, prezentat la festivalurile de film de laAnnecy,Stuttgart siKristiansand.

Cei mici au sansa sa participe la noua ateliere, dupa cum urmeaza: atelier de actorie, sustinut de Bogdan Dumitrache, cunoscut pentru rolurile din Din dragoste cu cele mai bune intentii (r. A. Sitaru), Loverboy (r. Catalin Mitulescu) etc., atelier de efecte speciale – Jor Van Kline, a lucrat ca producator si coordonator de efecte speciale la filme precum Mr. and Mrs. Smith (r. Doug Liman), Elephant (r. Gus van Sant), atelier de scenografie – Nicolae Copaceanu, cel care a lucrat la filme precum Tinerete fara tinerete (r. F.F. Coppola), Sange si ciocolata (r. Katja von Garnier), atelier de montaj, sustinut de Eugen Kelemen, laureat al premiilor Gopo si UCIN pentru montajul filmului Periferic (r. Bogdan George Apetri), precum si la ateliere de scriere creativa, reciclare creativa, origami, machiaj de film si costume.

Juriul care va acorda premiul pentru cel mai bun film este, ca in fiecare an, format din copii talentati, pasionati de cinematografie si de artele frumoase, in general. Sofia Nicolaescu este micuta actrita din filmul lui Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, Albert Dima a jucat in cel mai nou film al lui Tudor Giurgiu, Despre oameni si melci, iar Alexandru China Birta joaca in spectacolul Micul print la Teatrul Odeon.

 

ZARAFA

Regie: Rémi BEZANÇON, Jean-Christophe LIE

Franța, Belgia, 2012

Premierămondialăînsecțiunea Generation la Berlinale 2012

Povesteaadevărată a primeigirafe a Franțeiși a călătoriei sale pline de peripeții, cu balonul, din Egipt la grădinazoologică din Paris

ÎnregialuiRémi Bezançon (Cesar pentru The first day of the rest of your life) si a lui Jean-Christophe Lie (a lucrat ca animator pentru producțiile Disney -Tarzan,   Hercule și Cocoșatul de la Notre-Dame)

Cu îndrăgitelevoci ale lui Simon Abkarian (Persepolis, Casino Royale), Vernon Dobtcheff (Before Sunset, Numele trandafirului), François-Xavier Demaison, Roger Dumas, Max Renaudin, etc.)

Vineri, 16 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu

Duminică, 18 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio

Marţi, 20 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie

Marţi, 20 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu

DRAGONUL DE GHEAȚĂ (ISDRAKEN)

Regie: Martin HÖGDAHL

Suedia, 2012

80 minute

Recomandarevârstă: +10

Premierămondialăînsecțiunea Generation la Berlinale 2012

Încăutareaplină de aventuri a unuinoucămin, Mik, unbăiat de 11 ani, descoperăbalenele, își face prietenineobișnuiți, se îndrăgosteștepentru prima datășiporneșteîntr-o nouăcălătoriepe un dragon de gheață

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie

Marţi, 20 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio

Miercuri, 21 noiembrie, ora 19:00, Cinema Studio

MICUL CORB (KAUWBOY)

Regie: Boudewijn KOOLE

Olanda, 2012

81 minute

Recomandare de vârstă: +9

Premierămondialăînsecțiunea Generation la Berlinale 2012

SuntvremurigrelepentruJojo, unbăiat de zeceani, care locuiește cu tatălsăuîntr-un sat. Ambiiînvață cum săfacăfațădramei din viațalor, iarJojo e ajutat de noulsăuprieten, un pui de corb, de care are grijăîn secret.

Premii: Celmai bun film pentrucopiișiCelmai bun debut însecțiunea Generation la Berlinale 2012

Young Audience Award la European Film Awards

Premiul publicului la Kristiansand ICFF

Vineri, 16 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu

Duminică, 18 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio

Luni, 19 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio

Miercuri, 21 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

GATTU

Regie: Rajan KHOSA

India, 2012

80 minute

Recomandare de vârstă: +7

Premierămondialăînsecțiunea Generation la Berlinale 2012

Înorașulacesta, cerulesteplin de zmee. Unulsingur, însă, stăpâneștezarea, iaracelaeste Kali. Nimeni nu știe cine îlmânuieșteșinimeni nu îlpoatedoborî.ÎnsăGattu, unbăiatfărăbanișifărăeducație, acceptăprovocarea. Visele nu suntimposibileatuncicânddorințaesteputernică.  

Premii: Mențiune specială pentru Cel mai bun film în secțiunea Generation la Berlinale 2012

Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu

Luni, 19 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio

Marţi, 20 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio

JEAN, BĂIATUL LUNII (JEAN DE LA LUNE)

Regie: Stephan SCHESCH

Franța,Germania, 2012

85 minute

Recomandare de vârstă: +7

Jean s-a plictisitsingurpelunăși decide săvizitezePământul. Într-o zi, se agață de coadauneicomete, care îladucepeplanetanoastră. PreședinteleLumiiesteconvinscă Jean este un invadatorextraterestru, iarpentru a-șisalvapielea, Jean trebuiesă se bazezepecopiișiprieteni.  

Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie

Luni, 19 noiembrie, ora 19:00, Cinema Studio

Miercuri, 21 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio

TIGRUL ALBASTRU (MODRÝ TYGR)

Regie: Petr OUKROPEC, BohdanSláma

Cehia, 2012

90 minute

Recomandare de vârstă: +6

Într-un orașcondus de un primar diabolic, singurul care maipoatesalva de la demolarevecheaGrădinăBotanicășipreveniconstruireaunuicentru de divertismentînloculeiesteTigrulAlbastru. JohankașiMatyastrebuiesăaperetigrul de urzelileprimaruluișisăsalvezegrădina. 

Vineri, 16 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie

Duminică, 18 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

Marţi, 20 noiembrie, ora 19:00, Cinema Studio

Miercuri, 21 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio

TONY 10

Regie: Mischa KAMP

Olanda,Germania, 2012

85 minute

Recomandare de vârstă: +6

Tony areaproape 10 aniși are celmai bun tată din lume, care ajunge de la macaragiu, ministru. Părințiiluidivorțează, iar Tony face tot ceîistăînputeripentru a-i aduce din nouîmpreună. Apeleazăchiar la ajutorulreginei!

Premii: Golden Film la Golden and Platin Film Olanda

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio

Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, Cinema Studio

Luni, 19 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie

LOTTE ȘI MISTERUL PIETREI LUNII

(LOTTE AND THE MOONSTONE SECRET)

Regie: Heiki ERNITS, Janno POLDMA

Estonia,Latvia, 2012

73 minute

Recomandare de vârstă: +5

Premierămondialăînsecțiunea Generation la Berlinale 2012

Într-o noapte, doistrăini se furișeazăînGadgetvilleșiîncearcăsăfure o piatrămisterioasă de la un bătrâncâinecălător, Klaus, unchiulLottei. Lotteși Klaus pornescîntr-o aventurăplină de peripeții, pentru a dezlegamisterul din jurulpietrei.

*Personajul principal, Lotte, este Mickey Mouse-ulEstonieișiLatviei

Vineri, 16 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

Luni, 19 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca EforiePremieră

KURT SE RĂZBUNĂ (KURT TURNS EVIL)

Regie: Rasmus A. Sivertsen

Norvegia, 2008

74 minute

Recomandare de vârstă: +7

Kurt este un tip deșteptși un foarte bun șofer de motostivuitor. Într-o zi, cinevaîispunelui Kurt cămediciisuntmaiimportanțicașoferii de motostivuitor.Încrederealuiestezdruncinată, iarîmpreună cu fiullui, Bud, face tot posibilulsădevină important. Însă, Kurt devinerău. 

Premii: Încompetiție la Kristiansand Childrens Film Festival 2009; Stuttgart International Festival of Animated Film 2009;  Annecy Film Festival, 2009

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio

Luni, 19 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu

Marţi, 20 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

Regele leu, Roger Allers, USA, 1994, a câștigat 2 Premii Oscar, Globul de Aur și Premiul Grammy

Duminică, 18 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie

Frumoasa și bestia, Gary Trousdale, USA, 1991, a câștigat  2 Premii Oscar, Globul de Aur și Premiul Grammy

Miercuri, 21 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie

Cartea junglei, Wolfgang Reitherman, USA, 1967, nominalizat la Premiile Oscar

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie

Aladdin, Ron Clements, USA, 1992, a câștigat  2 Premii Oscar, Globul de Aur și Premiul Grammy

Vineri, 16 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

În căutarea lui Nemo, Andrew Stanton, USA, 2003, a câștigat  Premiul Oscar, a avut alte 34 de premii și 35 de nominalizări

Marţi, 20 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie

Mary Poppins, Robert Stevenson, USA, 1964, a câștigat 5 Premii Oscar, Globul de Aur, BAFTA și Premiul Grammy

Luni, 19 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

 

 

 

 

 

 

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.