sucitor biscuiti KRAFTMADE

KraftMade. Să dăm putere mâinilor

Basic CMYKKraftMade este o rețea de meșteșugari și creativi din România care doresc să integreze în viața de zi cu zi abilități și tehnici tradiționale provenite din patrimoniul cultural național. Realizat în colaborare cu asociația SOXEN, TATAIA dă astfel imbold unui nou proiect de promovare și dezvoltare sustenabilă a folclorului românesc autentic.

Respectăm tradiția. Suntem pasionați de meșteșug. Credem în lucrurile făcute bine. Adunăm magia poveștilor și suntem vrăjiți de atenția la detalii. Dăm putere comunităților și creăm sustenabilitate. Credem că diversitatea și complexitatea tradiționalului trebuie să fie mână în mână cu designul. Pentru că mâinile sunt instrumentul celor mai sofisticate operațiuni și pentru că vrem să dăm mai departe înțelepciunea din străbuni am creat rețeaua KraftMade.

KraftMade www.kraftmade.ro dă putere mâinilor talentate. Conectăm meșteșugarii cu piețe noi și readucem în prim plan meșteșugul ca utilitate, nu doar ca artizanat. La noi poți să produci orice, de la obiecte de utilitate, la decorațiuni și mobilier, chiar și colecții sau obiecte semnate de designeri. Echipa KraftMade îți recomandă meșteșugarul potrivit pentru ideea ta și te ghidează pe parcursul întregului proces, de la poveste și materie primă la produsul finit.

Am făcut echipă bună cu designeri români și am produs prima colecție. Colecția Soxen este inspirată din patrimoniul cultural săsesc, ca un semnal de alarmă pentru dispariția unei culturi vechi de 900 de ani. Semnată de Ileana Sebe și Agnes Lukacs, colecția a putut fi văzută într-un eveniment destinat specialiștilor la HUB Talks www.bucharest.the-hub.net/event. Am lucrat împreună cu cinci meșteșugari de pe Valea Hârtibaciului și împrejurimi, oameni aleși pe sprânceană, care sunt și primii meșteșugari invitați să facă parte din rețeaua KraftMade: Nicușor (tâmplar), Uwe (sculptor), Rodica (țesătoare), Viorica (broderie, dantele) și Marcel (pielar).

Un proiect al Asociației NOI FACEM BINE, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat în parteneriat cu Asociația Soxen, Asociația Mioritics, HUB Bucharest, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească Emil Sigerus, Global Center for Cultural Entrepreneurship. Mai multe informații pe www.kraftmade.ro și www.facebook.com/kraftmade

*****

Într-un spaţiu în care sunt promovate excesiv non-valorile, iar cultura autohtonă este pusă la colţ de cea occidentală cu plăcuţa “nişă” in braţe, principalul scop al asociaţiei NOI FACEM BINE este încurajarea şi promovarea producţiei culturale româneşti pe plan naţional şi internaţional. Contribuim activ la crearea şi răspândirea unui curent de opinie favorabil culturii româneşti.

Scopul asociației SOXEN este prezervarea și dezvoltarea culturii săsești în România. Vrem să ne bucurăm de spiritul și cultura sașilor nu doar în muzee, ci live, tangibil, lângă noi, printre noi, actual și contemporan. Este despre supraviețuire și transfer, despre includerea valorilor, memoriei și influențelor în cultura vie.

Kraftangels: TATAIA, Radio Guerrilla, Igloo, Zeppelin, The Institute, ForbesLife, Think Outside the Box, Cărturești, Veiozaarte, IQads, România Pozitivă, Webcultura, Sub25, Cooperativa Urbană, Cooperativa Tradițională, Adelaparvu, Placerileluinoe, Hipmag, Revista de Povestiri, Visuell, Moodboards, Vickipedia, Deco si Eco.

taburet din lemn KRAFTMADE bol KRAFTMADE carti de vizita KRAFTMADE cuier sucitor KRAFTMADE lampa KRAFTMADE lesa KRAFTMADE perna KRAFTMADE taburet din lemn KRAFTMADE 2



Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.