medalie

O medalie pentru Cărturești

Șerban Radu, co-fondatorul Cărturești, a fost decorat de Președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, cu Medalia „Meritul Cultural”, Clasa a III-a, Categoria F – „Promovarea culturii”. Printre argumentele din spatele nominalizării sale se numără eforturile de a ține deschise librăriile, dar și proiectul Burselor pentru scriitori români.

Pentru noi, în Cărturești, acest gest înseamnă în primul rând o recunoaștere a muncii întregii echipe:

Nu accept această medalie doar în numele meu. Alături de mine sunt sute de oameni care o merită în egală măsură: sunt coechipierii mei din Cărturești, colegi care, prin munca lor de zi cu zi, înlesnesc, chiar și în mijlocul unei pandemii, întâlnirea dintre cărți și cititori,

este mesajul de răspuns al lui Șerban către Președintele Klaus Iohannis.

Într-un sens mai larg, această medalie este o recunoaștere a librăriilor ca spații de utilitate publică, ca locuri care ne protejează de ignoranță, izolare culturală, plictiseală, intoleranță și alți demoni ai lumii contemporane. E o punere în context a locului nostru de muncă. Și pentru noi este un semnal că autoritățile sunt dispuse să asculte soluțiile pe care le propunem la problemele cu care ne confruntăm pe piața de carte.

Le mulțumim cititorilor noștri pentru tot sprijinul acordat în această perioadă. Împărtășim această distincție cu ei și o vom sărbători printre cărți, așa cum facem de peste două decenii.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.