floreasca

O nouă librărie Cărturești s-a deschis în Promenada

floreasca_colajAm deschis o nouă librărie în București, a șasea din capitală pentru noi. Situată la demisolul Promenada, noua librărie măsoară 450mp și adăpostește peste 30.000 de titluri atent selecționate de carte, muzică și film, dar și mixul de ceaiuri, accesorii, papetărie și decorațiuni cu care v-am obișnuit.

Deschiderea oficială a librăriei va fi marcată marți, 22 octombrie, prin vernisajului “100 de miniaturi” – o expoziție ce prezintă momente-cheie din istoria designului din 1800 până în zilele noastre, prin intermediul a 100 de scaune în miniatură expuse în Cărturești Floreasca și pe culoarele Promenada. Expoziția este organizată de Intro cu ajutorul Techo după un concept Vitra Design și este prezentată în premieră în România.

Prezența Cărturești în zona de birouri din nordul capitalei se traduce într-o ofertă atent întocmită pentru domeniile de business, comunicare, lifestyle sau dezvoltare personală – atât în limba română, cât și în engleză. Un loc important este acordat designului românesc, reprezentat prin proiectul ROD (Romanian Design) care aduce la raft produse inovatoare în serie limitată: decoraţiuni interioare, accesorii şi obiecte vestimentare, obiect utilitar, fotografie, grafică şi jucării. În plus, noua librărie include o ceainărie în care titlurile de la raft pot fi răsfoite într-un spațiu prietenos, conceput  pentru a încuraja socializarea în jurul cărților și al ceaiului. Cei mici au și ei spații special amenajate sub forma unor căsuțe amplasate printre rafturile librăriei.

Pentru deschiderea Cărturești Floreasca s-a colaborat cu biroul de arhitectură Square One, care a realizat și conceptul altor spații Cărturești din București, Constanța și Iași. Coordonatele principale ale amenajării librăriilor Cărturești din centrele comerciale sunt aceleași: pe jos folosim mocheta personalizată pentru fiecare spațiu în parte, mobilierul de perimetru este continuu, îmbrăcând spațiul în totalitate, iar tavanul este elementul grafic cel mai dinamic prin tușele caligrafice luminoase. Însă toate aceste elemente sunt armonizate diferit de la librărie la librărie. (Adrian Cancer, Square One)



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.