oregon-51×71-web-final_2-3

Oregon – părinții americani ai jazzului, astăzi în concert la Sala Radio

oregon-51x71-web-final_2-3Trupa americană Oregon vă așteaptă diseară de la ora 20:00, cu un concert de jazz extraordinar la Sala Radio. Ce îi recomandă? Patru nominalizări la Grammy aduse de un proiectul muzical creat împreună cu Orchestra Simfonică Tchaikovsky și peste patru decenii de înregistrări. Nu în ultimul rând, prezența pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

În cei peste 40 de ani împreună, Oregon au înregistrat 30 de albume pe care au experimentat, au improvizat și au adăugat clasic, până au devenit o voce autohtonă și distinctă a jazz-ului, care îmbină stilurile, dar care au grijă să rămână părinții mereu in style.

Pe trei dintre albume l-au avut ca percuţionist pe Trilok Gurtu, unul dintre cei mai inovatori instrumentişti. Ralph Towner, liderul grupului, este prezent pe 55 de discuri, cântând la chitară cu 12 corzi, chitară clasică, pian, sintetizatoare, trompetă şi percuţii. A cântat a cântat alături de muzicieni de calibru precum Gary Burton, John Abercrombie, Jack DeJohnette, Paolo Fresu, Gary Peacock, Bill Bruford.

Line up: Ralph Towner la chitară și pian; Paul McCandless la oboi și instrumente de suflat; Paolino Dalla Porta la bass; Mark Walker la tobe și percuții.

Bilete la concertul trupei Oregon încă pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas), online pe www.eventim.ro, precum și de la Sala Radio, înainte de începerea evenimentului.

Concertul începe la ora 20:00, accesul în sală se face începând cu ora 19:30 și nu este permisă intrarea cu aparate foto.

Mai multe detalii despre Oregon și viitoarele concerte marca Jazz Night Out pe siteul oficial www.twinarts.ro.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.