PicMonkey Collage

Patru dintre cărțile vorbitorilor de la The Power of Storytelling traduse în limba română

PicMonkey Collage

Cititorii români pot găsi deja în librării cărțile Probe de empatie, de Leslie Jamison și Cum să citești un romancier, scrisă de John Freeman, ambii vorbitori la conferința internațională The Power of Storytelling din 9-10 octombrie. De asemenea, în a doua jumătate a lunii septembrie vor fi lansate în limba română cărțile altor doi speakeri de seamă: Pisica pierdută, o carte de ilustrații semnată de Wendy MacNaughton și Camera de povestit a lui Michael Paterniti.

  • Bestseller-ul Probe de empatie, o colecție de eseuri puternice scrise de Leslie Jamison a fost publicată recent la Editura Publica în cadrul Colecției Narator, parte a unei colaborări dintre editură, NN (unul dintre sponsorii conferinței) și DoR. Prefața traducerii în română, semnată de editorul DoR, Cristian Lupșa, poate fi citită aici.

Probe de empatie este o colecție de eseuri a cărei lecturare ne va transforma în oameni mai buni”, ne-a declarat Angela Naghi de la Editura Publica. „Pornind de la experiența ei de actor medical, când era plătită să mimeze simptome pentru care studenții la medicină trebuiau să găsească un diagnostic, eseurile lui Leslie, viscerale și edificatoare, dezvăluie nevoia impetuoasă – atât în plan personal, cât și în cel cultural – de a simți”.

La conferință, Leslie va vorbi despre scriitura personală și despre cum aceasta poate depăși parametrii și particularitățile vieții individuale.

  • O altă completare a bibliotecilor voastre poate fi Cum să citești un romancier, scrisă de John Freeman și publicată recent în limba română la Editura Vellant. John a muncit timp de 10 ani la acest volum, intervievând superstaruri ale lumii literare precum Doris Lessing, Haruki Murakami, Salman Rushdie sau David Foster Wallace.

Cum să citești un romancier nu spune o poveste, spune 55 de povești. Poveștile a 55 de scriitori care au spus sute de povești la rândul lor pe care le-au​ citit sute de mii de oameni. Cred că mai aproape de atât de The Power of Storytelling este extrem de greu să ajungem. John Freeman cu asta se ocupă și e foarte bun la ce face: citește povești și le alege pe cele care merită povestite, iar în octombrie avem șansa să auzim și povestea lui”, ne transmite Elena Marcu, coordonatoarea PR a Editurii Vellant.

John va vorbi la conferință despre absența locului în scrierile contemporane de ficțiune în comparație cu marile capodopore ale literaturii, pe care le cunoaște atât de bine.

  • Wendy MacNaughton, o celebră ilustratoare americană, ne invadează și ea rafturile cu Pisica pierdută, o carte de ilustrații despre pisica ei, Tibia. Ea va vorbi în prima zi a conferinței despre desenele la mâna liberă și ce pot comunica acestea privitorilor.

„Pentru cartea asta nu ne-am învârtit prea mult în jurul cozii, că să spun așa”, povestește Elena Marcu. „E sinceră, are umor, imaginație și e excelent scrisă de Caroline Paul și grozav ilustrată de Wendy MacNaughton. Ne bucurăm că pentru această ediție The Power of Storytelling, la care Wendy se numără printre invitați, vom avea cartea pe rafturile librăriilor. La un eveniment dedicat poveștilor care schimbă lumea nu putea lipsi o poveste esențialmente subiectivă, însă eminamente umană”.

  • Michael Paterniti, un geniu al non-ficțiunii, a călătorit în toată lumea în căutarea celor mai neobișnuite povești despre natura umană. În curând, cititorii români îl vor cunoaște mai bine prin intermediul minunatei Camera de povestit, dar și datorită The Power of Storytelling, unde va vorbi despre lumile create prin povești și profunzimea acestora.

Camera de povestit este o carte despre iubire, trădare, răzbunare și despre cea mai cea mai grozavă bucată de brânză din lume. Cartea ține în egală măsură de suspans și de memorialistică, de jurnalele de călătorie și de scrierea istorică; este o operă uimitoare de non-ficțiune literară, scrisă de unul din cei mai talentați povestitori americani”, ne mai transmite Angela Naghi, experta în comunicare a Editurii Publica.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.