balkan-taksim-sasa-liviu-stoianovici_photo-credit-milu-flueras_02

Prima ediție Europavox Festival Bucharest, între 4-5 mai, la Control Club

Artiști din șase țări europene vor concerta la prima ediție Europavox Festival Bucharest, ce va avea loc la Control Club, în perioada 4-5 mai. Apreciata artistă și compozitoare de origine elvețiană Sophie Hunger, art-rockerii englezi Snapped Ankles, dar și artiști europeni emergenți ca Emilie Zoé (Elveția), Lewsberg(Olanda), Jesse Markin(Finlanda) și David Walters(Franța), vor cânta alături de trupele locale Zimbruși Balkan Taksim, în cele două zile de festival.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Apărut în 2006, Europavox este un proiect cultural ce își propune să promoveze diversitatea scenei muzicale europene, atât prin platforma Europavox.com, cât și prin numeroase evenimente organizate anual în șapte țări europene (Austria, Belgia, Croația, Franța, Italia, Lituania și România). Rezultatul este o călătorie electică printr-o varietate de stiluri muzicale, o explorare a universului artiștilor emergenți din Europa. Muzica se află în centrul acestor evenimente, dar ele sunt mai mult decât atât; fiecare festival este o experiență culturală unică, ce pune laolaltă diferite forme de artă.

De la înființarea sa, în 2008, Control Club a găzduit mii de concerte cu trupe românești și străine, din noul val și legendare, fiind considerat unul dintre cei mai importanți promotori ai muzicii live și culturii alternative, din București și din țară. Recent, Control Club s-a alăturat unei rețele europene de live music venues din care mai fac parte: Le Botanique (Bruxelles), Estragon Club (Bologna), INmusic (Zagreb), Loftas (Vilnius) și WUK (Viena), cu scopul de a susține mobilitatea artiștilor europeni emergenți și de a oferi amatorilor de muzică experiențe concertistice inedite, în cadrul evenimentelor Europavox.

Cap de afiș în prima zi de Europavox Festival Bucharest – miercuri, 4 mai – sunt londonezii Snapped Ankles. Formația se remarcă prin sound-ul post-punk ce înglobează elemente art rock, dar și prin imaginea insolită, artiștii evoluând în costume care le ascund identitatea. De la lansarea albumului de debut, Come Play The Trees (The Leaf Label, 2017), aceștia și-au consolidat statutul de trupă cult, bucurându-se de apariții la BBC 6 Music Festival și KEXP Sessions, precum și de turnee sold-out în Marea Britanie. Concertele Snapped Ankles sunt adevărate ritualuri șamanice, experiențe colective unice, spun fanii trupei.

📷 Snapped Ankles by Laura Lewis

Tot miercuri, 4 mai, pe scena din Control Club va urca și Emilie Zoé, laureată la Swiss Music Prize, în 2020. Stilul uneori dur în care cântă la chitară și vocea ce amintește de PJ Harvey sau Cat Power o fac pe cântăreața originară din Lausanne o prezență de urmărit pe scena muzicală europeană. Încă de la albumul de debut, Dead-End Tape, lansat în 2016 de label-ul indie Hummus Records, Emilie Zoé și-a câștigat o reputație pentru show-urile live dinamice, care vin în contrast cu farmecul minimalist al înregistrărilor sale.

📷 Emilie Zoé with Fred. Photo by Jeremie Luke

Una dintre revelațiile scenei indie olandeze, Lewsberg vin din Rotterdam și au impresionat deja criticii britanici, care îi aseamănă cu The Velvet Underground, Television sau Talking Heads. Trupa va concerta la Control Club, în cadrul Europavox Festival Bucharest, miercuri, 4 mai.

📷 Lewsberg. Photo by Els Kuijt

Seara de miercuri va fi deschisă de formația clujeană Zimbru, o prezență nouă și promițătoare, o infuzie de aer proaspăt pe scena underground locală.

📷 Zimbru. Photo by Luciana Apetroae

Joi, 5 mai, în cea de-a doua zi de Europavox Festival Bucharest, pe scena din Control va concerta apreciata multi-instrumentistă și compozitoare Sophie Hunger. Originară din Elveția și stabilită la Berlin, versatila artistă jonglează cu o varietate de stiluri muzicale, de la indie-rock și electro la jazz. Recent, ea a lansat cel de-al șaptelea album de studio, Halluzinationen (Caroline International, 2020), care s-a bucurat de aprecierea criticilor și i-a atras comparații cu Feist sau Sharon Van Etten.

📷 Sophie Hunger

Tot în ziua de joi, 5 mai, la Control Club vor concerta Jesse Markin, cantautor finlandez, originar din Liberia, autorul unui melanj unic de indie pop, rap, soul, r’n’b, prog rock și African folk, precum și David Walters, artist francez puternic influențat de muzica creolă, braziliană, soul, jazz, funk, pop și Afrobeat. Seara va fi deschisă de formația locală Balkan Taksim, ce se remarcă prin combinația de ritmuri și aranjamente electronice, sunete din Carpați și melodii de inspirație balcanică și anatoliană.

📷 Balkan Taksim. Photo by Miluta Flueras

Concertele din cadrul Europavox Festival Bucharest (4-5 mai) de la Control Club vor începe de la ora 19:00, în ambele zile.

Biletele sunt disponibile online pe Eventbook.ro și în rețeaua de parteneri Eventbook, la prețul de 60 de lei pentru miercuri, 4 mai (https://eventbook.ro/music/bilete-europavox-festival-bucharest-day-one) și joi, 5 mai (https://eventbook.ro/music/bilete-europavox-festival-bucharest-day-two). Un număr limitat de abonamente, valabile pentru ambele zile de festival, sunt disponibile prin Eventbook.ro, la prețul de 100 de lei (https://eventbook.ro/music/bilete-europavox-festival-bucharest).

În cadrul Europavox Bucharest, Institutul Francez și Europavox prezintă “What’s next for European music?” :două zile de discuții, workshop-uri și mese rotunde având ca temă politicile culturale europene, într-un context în continuă schimbare, precum și impactul acestora asupra mobilității artiștilor, la scară europeană. Evenimentul va fi gratuit, iar accesul se va face pe bază de înregistrare – mai multe informații, în curând.

Europavox Festival Bucharest are loc în cadrul Proiectului Europavox 2020 – 2024, co-finanțat de Comisia Europeană.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.