MULTE OI_WEB_EVENT

Proiecții video: „UN POD AL CUNOAȘTERII”

MULTE OI_WEB_EVENTAsociația Operatorilor Culturali din România are plăcerea să anunțe evenimentul de lansare a producțiilor video realizate în cadrul proiectului „Un pod al cunoașterii”, proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și implementat de Asociația Operatorilor Culturali din România având ca parteneri organizația norvegiană Dikkedokken Filmlaugh și Asociația Aurora Film.

Filmul Oile vikinge pe pamânt viking realizat de regizoarea norvegiană Anne Magnussen prezintă elemente definitorii ale modului în care oile sunt integrate în cultura norvegiană.

Anne Magnussen, coordonatorul proiectului din partea partenerului norvegian este regizor si producător, calitate în care a produs mai multe documentare. În trecut, a fost angajata Societății de Televiziune din Norvegia, unde a realizat seriale documentare si de divertisment precum si programe TV. Vasta sa experientă acoperă o gama variată de aptitudini: regizor, producător de documentare, de emisiuni si reportaje, de tehnician de sunet si editor.

Filmul RUTINA redă activitatea de peste o zi la o stână din județul Sibiu, comuna Gura Râului. Peisajul, stâna, modul de lucru, rutina ciobanilor e la fel ca acum sute de ani. Acolo sus în munte aproape nimic nu s-a schimbat.

Documentarul este filmat și editat de către regizorul Aurora Runcan Pyfferoen, absolventă a Media Academie Hilversum, Olanda, care are 4 premii câstigate la Festivaluri Internaționale de Film din Europa pentru „cel mai bun film” si pentru ”cel mai bun regizor”. Aurora Runcan Pyfferoen este fondator și CEO al Aurora Film Academy NGO. Compoziția muzicală este realizată de către Cora Miron, Dan Georgescu, Andrei Negrea. Sound designul si editarea de sunet este supervizată de către Cora Miron, absolventă Academia de Muzică Ghe Dima Cluj, cu specializare la ”Conservatoire Jean Philippe Rameau”, Dijon, Franța.

Proiectul și-a propus ca, pe baza unei tradiții comune – tradiția oieritului, două echipe de profesioniști în domeniul artei cinematografice, una din România si una din Norvegia, să desfășoare în paralel, activități de documentare, în vederea abordării subiectului din cele două perspective. Vor descoperi oare aceste două optici diversitatea culturală a celor două popoare? Două locuri, două tradiții, două realții om-animal…vor releva oare faptul că suntem la fel, dar în același timp atât de diferiți?

Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări, vă asteptăm împreună cu Anne Magnussen si Aurora Runcan Pyfferoen la evenimentul de lansare care va avea loc marți, 28 octombrie 2014, orele 18.00, la Cafe Verona, str. Pictor Artur Verona, nr. 13 – 15, București.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.