image1

Pur.clothing

Pur.clothing este un brand de slow fashion care remodelează percepția cumpărătorilor asupra hainelor și, așa cum ar zice Lidewij Edelkoort, care ne face să ne reapropiem de obiecte pentru utilitatea acestora și în același timp să le apreciem pentru frumusețea lor. În cazul de față, o frumusețe inovativă, versatilă, puternică și ingenuă, care oglindește personalitatea Roxanei Puriș. Dacă la scară largă industria fashion pare că a pierdut contactul cu dorințele oamenilor și, poate mai mult decât atât, cu realitatea mediului înconjurător, Roxana împreună cu echipa sa de la atelier oferă o alternativă sustenabilă acestei provocări și susține visurile  comunității pe care a creat-o și ale cărei valori sunt: recunoștința și asumarea propriilor acțiuni. 

Ce te-a determinat să-ți faci propriul business? 

Mereu m-am gândit că așa va fi. Am avut un singur job în afară de cel de acum (era un internship într-un birou de arhitectură din Amsterdam) și am știut, după acele trei luni, că nu e pentru mine - nici munca de birou, nici cariera în arhitectură. Așa că, după terminarea facultății, am știut exact ce urma să fac.

Fiind Ziua Copilului, mi-ar plăcea să știu ce visai să faci când erai mică și cât de mult o faci pe acea fetiță să zâmbească?

Visam să fac lucruri frumoase (chiar dacă atunci nu știam cum se va concretiza asta) și cred că m-am ținut de promisiune :).

În ce culori vezi lumea? Ce te inspiră?

Mă inspiră absolut tot ce văd, aud, simt sau experimentez. De aceea încerc să ascult muzică în care eu cred, să mă uit la filme bune, să fac activități pe care le consider utile și să petrec timp cu oameni în care am încredere - pentru că știu că toate acestea mă vor influența, într-un fel sau altul. Chiar dacă pe moment nu văd o conexiune, sunt sigură că toate alegerile ne formează, iar eu îmi iau inspirația din tot ce e în jurul meu.

Cum te-a afectat criza?

La început mi-a fost destul de teamă: multe businessuri similare au stagnat, au închis sau au făcut disponibilizări și mă așteptam la orice. Dar am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să mențin pur. pe linia de plutire și pot să spun că a fost mai bine decât mă așteptam.

Cum ai păstrat legătura cu echipa ta? 

Noi am lucrat toată această perioadă, iar ceea ce facem la atelier nu permite munca de acasă, așa că ne-am văzut aproape zilnic și nu a fost nevoie să schimbăm ceva.

 Cum s-au schimbat lucrurile pentru tine și ce ai schimbat tu?

Îmi place să cred că lecția pe care am învățat-o a fost despre vulnerabilitate, apreciere și curaj. Atât pe plan personal, cât și profesional, cred că noi toți trebuie să ne bucurăm mai mult de ceea ce avem, să reflectăm la ceea ce am creat și realizat și să ne apreciem pe noi înșine pentru asta, să acceptăm faptul că mai avem de învățat și să înțelegem că toate se întâmplă exact atunci când trebuie, dar, mai ales, cu un motiv.
Eu, personal, după această carantină, încerc să privesc mai relaxat tot ce mi se întâmplă și să trăiesc mai mult în prezent.

Ce ai vrea să știe lumea despre tine?

Că nu am luat, cred eu, niciodată lucrurile de-a gata și că am muncit mult pentru ce sunt acum.
Și că am terminat arhitectura, nu design vestimentar :). Nu că ar fi mai bine sau mai rău, dar cred că spune ceva despre mine și că studiul arhitecturii m-a conturat, iremediabil, într-un anumit fel.

Ce brand românesc îți place? Cu cine ți-ar plăcea să colaborezi?

Îmi plac Nalu underwear și lumânările Reminiscent of.

Cum vezi Pur.Clothing peste 5 ani?

Crescând neîncetat, frumos și organic, ca și până acum, cu o comunitate frumoasă în jur <3.
Site:  https://www.pur.clothing/ 
Facebook :  https://www.facebook.com/pur.clothingTM/ 


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.