bursa-cititorilor-fb

Recomandările Bursei Cititorilor la final de an

bursa-cititorilor-fbRecomandările Bursei cititorilor din decembrie sunt cinci cărți de făcut cadou, de pus sub brad & de citit în anul nou:

Hendrik de Mol și Planeta de Aurde K.J. Mecklenfeld

Recomandat de Ema Cojocaru | lecturile-emei.blogspot.com

Vacanța de iarnă este un moment cum nu se poate mai potrivit pentru a pleca într-o călătorie plină de peripeții prin Universul Cunoscut, cu degustarea unor biscuiți de mohair cu aromă de scorțișoară pe Planeta de Pluș, o vizită în nava spațială a vrăjitoarei Wilhelmina sau o plimbare în zbor pe spatele unui dragon de lună. Veți călători alături de Hendrik de Mol, un băiat transformat în cârtiță, care trebuie să-și învingă teama de a ieși din casă, și de Berend, ursulețul său de pluș, care se dovedește un adevărat super-erou. Dacă ați citit cartea și v-a plăcut, de curând a apărut și volumul al doilea, în care aventurile lui Hendrik de Mol se continuă pe misterioasa Planetă de Jad.

#PentruCopii #Aventura #Umor #JucariileVorbesc

 

Cartea din nufărde Nina Doroșeva

Recomandat de Laura Câlțea | lauracaltea.ro

O carte splendidă, potrivită pentru a fi oferită cadou oricărui cititor pasionat. Cartea din nufăr, de Nina Doroșeva este o încântare vizuală și textuală totodată, cu adevărat o carte de colecție: de la ilustrațiile superbe, la carnavalul de personaje care mai de care mai pitorești – zâne, vrăjitori și vrăjitoare, spirite și spiriduși, kobolzi, elfi și gnomi – , până la cartea-obiect în sine, minunat realizată.

#carteilustrată #cartecadou #cartedecolecție

 

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig

Recomandat de Eli Bădică

Nu-i așa că nu te-ai gândit niciodată cum a devenit Moș Crăciun chiar Moș Crăciun? Citind „Un băiat numit Crăciun”, mi s-a părut de necrezut că, până acum, nu am știut întreaga poveste a celui mai drag moș din lume. Bucuroasă că am descoperit-o, nu pot decât să ți-o recomand din toată inima. Nu cred că există o carte mai frumoasă de dăruit/citit iarna aceasta. Aventuri minunate, stropi de magie, elfi, spiriduși, troli, oameni buni ori haini, turtă dulce, bănuți de ciocolată și un univers fabulos te așteaptă, alături de multe altele, să le savurezi într-o poveste nemaiîntâlnită.

#CeaMaiFainaPovesteDeCraciun #dela1la100 #CelMaiEmoționantDar

 

În oraşul Bucurville & Pe dos, de Carmen Tiderle

Recomandat de Constantin Piștea | constantinpistea.ro

„În oraşul Bucurville”, Moş Crăciun vine cu sacul gol. Şi doar pentru că are nevoie la toaletă. Acesta este genul de umor din cărţile lui Carmen Tiderle. Un fel de umor „Pe dos”, după cum se cheamă şi prima carte de „poezii cu prostii pentru copii”. Cele două cărticele, extrem de frumos ilustrate, merg şi la pachet, dar şi separat. Efect garantat. Haz şi voie bună pentru toată familia.

#umor #poezie #pedos



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.