burse_castigatori3-1

Rezultatele Burselor și rezidențelor de creație literară Fundația Cărturești în parteneriat cu Asociația Maria & Pro Patrimonio

Ne bucurăm să anunțăm că perioada de selecție s-a încheiat și că putem comunica cei patru beneficiari ai Burselor și rezidențelor de creație Fundația Cărturești în parteneriat cu Asociația Maria și Pro Patrimonio. 

Scriitorii selectați sunt următorii: 

Roman: Andrei Dosa

Proză scurtă: Ștefania Mihalache

Poezie: Răzvan Andrei

Eseu: Ștefan Bolea

În eventualitatea în care, din diferite motive, unul dintre scriitorii numiți mai sus nu vor putea revendica bursa și rezidența de creație, acesta va fi înlocuit de următorul scriitor aflat pe lista de așteptare, astfel: 

Roman: Paul Mihalache

Proză scurtă: Lavinia Bălulescu

Poezie: Olga Ștefan

Eseu: Adela Dinu

Le mulțumim tuturor participanților, a fost o onoare și o bucurie să avem un număr atât de mare de înscrieri. Selecția nu a fost ușoară, au fost multe proiecte și texte surprinzătoare, care merită toate felicitările și încurajările. 

Mulțumim de asemenea membrilor boardului de selecție pentru implicarea, sprijinul și încrederea acordate acestui proiect: Carmen Mușat, Andra Matzal, Alina Aviana, Marius Chivu, Cristian Lupșa.

Și, nu în ultimul rând, mulțumim cititorilor noștri, care au sprijinit acordarea acestor burse prin intermediul campaniei #CititoriPentruScriitor. 

Numărul mare de înscrieri (150 de candidaturi) ne arată nevoia uriașă a scriitorilor români de a avea la dispoziție „o cameră doar a lor” și de a fi încurajați financiar să se dedice exclusiv scrisului pentru o perioadă de timp. Ne bucurăm că am putut contribui la asta și sperăm ca demersul nostru să dea naștere cât mai multor inițiative de sprijinire a literaturii române contemporane. 

Ne dorim ca proiectul burselor și rezidențelor să continue și anul viitor, suntem încurajați de felul în care a decurs această ediție, de feedbackul primit de la cititori și, mai ales, de răspunsurile venite din partea scriitorilor: 

Inițiativa acestor rezidențe ni se pare extrem de binevenită în peisajul nostru literar. Ne-a încurajat să aplicăm atât ceea ce ni se oferă (mai ales posibilitatea de a scrie într-un loc minunat și liniștit), cât și implicarea unei librării iubite de cititori, și, extrem de importantă pentru noi, componența juriului.

(…) sunt încântată să am ocazia de a trimite o astfel de scrisoare. Demersul la care ați pus umărul este fără precedent în România ultimilor ani și este minunat să-l văd concretizându-se în ciuda nefericitei conjuncturi care a îngenuncheat planeta întreagă.

(…) mă bucur să pot scrie o aplicație pentru astfel de burse literare, pentru că este ceva atât de necesar și de rar în România – țara în care, după ce i-am spus mamei în liceu că vreau să scriu, a căzut trei zile la pat.

M-am bucurat foarte tare să aflu despre această rezidență de creație literară. Mi se pare o inițiativă minunată, de la gândul de susținere a scriitorilor români, până la alegerea destinațiilor de rezidență.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.