unnamed (2)

ROD Cărturești și Kolektivul TotNoi lansează colecția „Dictatorii”

unnamed (2)

Joi 21 mai, Kolektivul TotNoi și ROD Cărturești vă salută cu respect și vă invită la un tête-à-tête cu dictatorii, pe terasă.
Nicolae și Elena vă așteaptă cu zâmbetul larg întipărit pe față și turnat în porțelan de Limoges, ca și când altă treabă nu ar avea. De la cultul personalității, la design funcțional, scoatem dictatorii de sub preș, din dulap sau pe oriunde i-am ascuns ca să ne uităm fix în fața trecutului nostru și să reacționăm. Fie că râdem, medităm, zdrobim sau admirăm, nu putem rămâne imuni în fața cuplului veșnic zâmbăreț și a istoriei din spatele lor.
Kolektivul TotNoi provoacă la o reinterpretare sinceră și amuzată a chipurilor care au ținut mult timp, loc de icoană. Irina Mihaiu și Georgiana Cozma suflă praful de pe ele și le dau sarea și piperul de care aveau atâta nevoie, transformându-le în mici sculpturi cu roluri mundane: soții Ceaușescu vă vor condimenta literalmente viața, reduși la rolul de solnițe.

Lansarea Dictatorilor este un eveniment colateral Romanian Design Week


*TotNoi este un kolectiv de artiști care propune o reinterpretare a trecutului in cheie ludica printr-o serie de lucrări de design functional. Conceptul care stă la baza produselor Kolektivul Tot Noi este cel de Gauche Caviar, explorând zona de socialism contrazis și recontextualizând obiecte și idei în noi istorii.

Irina Mihaiu – pionier/director de creatie – Owner
Georgiana Cozma – artist ceramist

**ROD este proiectul Cărturești conceput să expună, să promoveze și să vândă design românesc, având misiunea de a reuni designerii și creativii autohtoni cu un public selectiv și deschis. ROD reprezintă o continuare firească a eforturilor Cărturești de a schimba atitudinea consumatorilor față de produsul creat în România, investind în linii exclusive de produse Cărturești realizate în colaborare cu artiști și designeri români. De la bijuterii de autor la obiecte funcționale, papetărie, jucării sau accesorii vestimentare, ROD reprezintă o alternativă binevenită într-un peisaj copleșit de obiecte de serie. Cu o bază de designeri aflată în continuă creștere, la ROD veți găsi întotdeauna idei și povești, obiecte funcționale și frumoase, interpretări ironice și recontextualizări amuzante – toate curat românești.

afis dictatori



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.