poster 50×70 – 2020 – ls

Solidaritatea: tema centrală a ediției 2020 a Bucharest Photofest, festivalul internațional de fotografie al Capitalei

Din 1 Octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai amplu festival de fotografie din România!

Deschiderea oficială a ediției de anul acesta va avea loc pe 1 octombrie, ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, în sala Tancred Bănățeanu (etajul doi).

Tema centrală evidențiază subiectul Solidarității / Solidarity, ca simbol, în sensul larg al cuvântului, pentru ceea ce a reprezentat anul 2020 pentru aproape întreaga planetă. La ediția în curs a festivalului vom întâlni subiecte ce aduc în atenția publicului situația refugiaților din lumea întreagă, cum a afectat pandemia covid țara noastră și nu numai, se prezintă un proiect fotografic din Fâșia Gaza, dar și imagini din Americi și până în îndepărtata Asia grație unei expoziții colective a comunității internaționale GuruShots.

Locul central, unde pot fi vizitate câteva dintre expozițiile principale ale ediției, sunt reunite în Sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român.

Comunitatea de fotojurnaliști români de la Documentaria.ro vor expune două expoziții grupate sub genericul Solidaritate și vor susține un showcase. De asemenea, fotografia prin însuși rolul său transmite, comunică, prezintă fapte, evenimente, personaje, oameni. Astfel, ea este pretext pentru dezbateri pe teme actuale, iar Bucharest Photofest oferă contextul unor discuții cu fotografi și specialiști. În program întâlnim și patru filme documentare, iar trei dintre acestea sunt în premieră în România, toate proiecțiile de film având loc la Cinema Muzeul Țăranului.

Cele peste 25 de evenimente – expoziții, proiecții de film, dezbateri și discuții, workshopuri și prezentări de portofoliu, dar și masterclass sau portfolio review – vor crea un program bine argumentat pe o durată de zece zile în mai multe spații din centrul Capitalei. Invitați speciali, speakeri și artiști, nume cu rezonanță internațională vor susține evenimente sau vor expune în cadrul ediției în curs: Tamara Abdul Hadi (Liban/Canada), Sameh Nidal Rahmi (Palestina), grupul de fotojurnaliști de la Documentaria.ro, Miluță Flueraș, Felicia Simion, dar și mulți alții.  

Ediția din acest an se desfășoară în mai multe spații centrale din Capitală: Muzeul Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Goethe Institut, CoOperativa, Victoria Hub sau Modul Cărturești.

„Într-o perioadă ce ne-a pus în dificultate pe mulți dintre noi, dar în special pe cei care activează în domeniul cultural, fie că vorbim despre manageri sau artiști, Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest continuă demersal său cultural inițiat în urmă cu câțiva ani. Bucharest Photofest, pe de-o parte se raportează la standardele internaționale ale marilor expoziții și festivaluri de fotografie din lume, iar pe de altă parte încearcă să se impună ca standard profesional și artistic în contextul realităților cultural-sociale din România.”, a declarat Ionuț Trandafirescu, fondatorul Bucharest Photofest.

Bucharest Photofest, ajuns în 2020 la a cincea ediție, este un festival-platformă care și-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională.  Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept coerent articulat, fotografia devine în contextul Bucharest Photofest și pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualității socio-politice și cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educație vizuală.

Bilete prin Eventbook.

Organizator:

Alternative-Culture.com

Coorganizator:

Asociatia Stage Photo

Partener principal:

Kaufland România

Partener de mobilitate:

Autonom Rent a Car

Parteneri instituționali:

Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish, Muzeul Național al Țăranului Român, UNHCR România, Goethe Institut, Muzeul de Fotografie din Riga, CESI-Centrul de Excelență în Studiul Imaginii.

Parteneri:

Cinema Muzeul Țăranului, Victoria Hub, Cărturești, Modul Cărturești, CoOperativa, One World Romania, Guru Shots, Wipplay Paris, Head Print, AquaVia, Bere Transylvania, ABSOLUT, 1000 de Chipuri.

Plăcut de Radio Guerrilla.

Parteneri media:

AGERPRES, Music Channel, IQads, Munteanu, CriticEyes, Spotmedia.ro, The Institute, Cartierul Creativ.

Programul complet pe: www.bucharestphotofest.ro sau www.fb.com/bucharestphotofest

——–

Echipa Bucharest Photofest

Contact: hi@bucharestphotofest.roThere are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.