afis vernisaj Spectralis

Spectralis – o expoziție de fotografie la fel și totuși diferită

afis vernisaj SpectralisSe vede că este toamnă pentru simplul motiv că sunt din ce în ce mai multe evenimente culturale faine. Cel în cauză, Spectralis, este o expoziție de fotografie care reunește oameni, locuri, lucruri din multe țări, apropiate sau îndepărtate. Dar toate aceste imagini au un numitor comun inedit tocmai prin simplitatea sa: lumea de acolo privită la fel ca lumea de aici.

Expoziția va reuni 40 de fotografii centrate pe conceptul de viață cotidiană universală, la un nivel ideatic de interconectivitate. Fotografiile îi aparțin lui Alex Negulescu și sunt realizate în decurs de doi ani în țări din Asia și Europa.

”Ideea este simplă: realitatea noastră înconjurătoare este ceea ce vedem cu ochii în fiecare zi. Şi dacă vedem aceleaşi lucruri în fiecare zi, realitatea noastră este ceea ce trăim, lucrurile pe care vrem să le facem, locurile pe care vrem să le vedem. Pe o rază de 10 km noi suntem acolo.  Ce vreau eu să va arăt este că dincolo de aparenţele instinctiv create există lumi, lucruri, oameni care nu sunt că în filme, ci mai degrabă că realitatea de lângă noi.” afirmă Alex Negulescu.

Vernisajul va avea loc vineri, 19 septebrie 2014, la LOKAL (str. Eminescu, nr. 57A).



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.