dsc03772

Spiritul sărbătorilor de iarnă în povești nemuritoare

❄️☕ Un peisaj feeric de iarnă arată în felul următor: ești alături de cei dragi, cocoțat în vârful patului, cu o carte bună în mână și te lași îmbiat de aroma cozonacului cald și de mirosul scorțișoarei. Pe lângă bucuria cadourilor, emoția despachetării și căldura timpului petrecut cu familia, magia sărbătorilor de iarnă înseamnă și reîntoarcerea în acel tărâm al copilăriei, unde toate personajele prindeau viață, iar fiecare poveste reprezenta cel mai sigur loc pentru tine.


💭 Poate-ți mai amintești cum picta Charles Dickens Crăciunul sau cum Grinch l-a furat, iar dacă nu, îți recomandăm să mai dai o șansă acestor scrieri care vorbesc despre spiritul Crăciunului „ca o vreme a lucrurilor bune: o vreme a bunătăţii, a iertării, a milosteniei, a plăcerilor” și ca „singurul moment, din lungul calendar de peste an, în care oamenii par să se-nţeleagă dintr-o privire, să-şi deschidă cu toţii, fără pic de oprelişte, inimile-mpietrite, să-i privească pe cei mai prejos decât ei ca şi cum le-ar fi tovarăşi de drum în lunga peregrinare către mormânt”.
Și dacă ți-a plăcut această perspectivă, atunci, cu siguranță, poți (re)citi Povestea de Crăciun de Charles Dickens – chiar el a sugerat cu atâta sensibilitate emoția pe care sărbătoarea Crăciunul o transmite. 💖

Apoi, tot în categoria poveștilor clasice intră și Petrecerea de Crăciun a lui Pettson, a renumitului scriitor Sven Nordqvist, care ne-a apropiat de pățaniile lui Pettson și Findus. O altă carte deja bine cunoscută este Un băiat numit Crăciun de Matt Haig, care pune laolaltă elemente din decorul iernii și care readuce magia în inimile noastre. Pentru cei mai îndrăzneți, cărora le place să cunoască un autor din prisma mai multor scrieri și, ba mai mult, nu se lasă conviși cu una, cu două, Zilele de Crăciun ale lui Jeanette Winterson sunt pline de prospețime și umor. Așadar, putem descoperi și noi, alături de ea, neprevăzutul, printr-o incursiune în fascinanta ei minte de o imaginație debordantă.

Nu în ultimul rând, Pete Motanul e prezent și de Crăciun, ba chiar, îl salvează, luându-i locul Moșului. Dar cel mai distractiv este că, în scurt timp, vor mai fi doar 12 zile până la Crăciun, așa că el îi va ajuta pe cei mici să țină numărătoarea, între o pereche de mănuși și o excursie la mare.

Acum întoarce-te la începutul poveștii tale, unde tu ești personajul principal, insipirat de liniștea din cameră, perturbată ușor doar de răsfoitul paginilor, te cufunzi într-o lume de poveste, unde Crăciunul lasă amintiri dragi în sufletele tuturor celor care îl descoperă. 🛋️🎄

Credit foto: Diana Cosma


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.