cover-strada-fara-nume-general-

Strada Fără Nume | 26 iunie – 2 iulie 2023

Strada Fără Nume este un proiect inovator care promovează cercetarea artistică, dezvoltarea abilităților și comunitatea artistică. Prin activități de coproducție, cooperare și schimb de experiențe în domeniul muzical și literar, proiectul aduce o nouă viziune asupra artei și a spațiilor urbane. Concentrându-se pe medierea și incluziunea culturală, Strada Fără Nume dorește să aducă arta în viețile tuturor, construind un oraș mai vibrant și divers.

Strada Fără Nume 2023 înseamnă:

Ateliere “Spoken Word”: dezvoltarea abilităților de lectură publică ale tinerilor poeți români prin organizarea de ateliere educaționale interdisciplinare, spectacole și jam sessions cu poeți români, poeți și mentori din Europa. În cadrul atelierelor educaționale, 15 poeți tineri din diferite orașe din România vor fi selectați prin acest apel deschis la nivel național și 3 poeți străini cu experiență, 4 muzicieni/instrumentiști locali, vor petrece o săptămână în Timișoara, unde împreună vor crea și dezvolta spectacole de tipul „spoken word” în regim de co-producție.

Școală de Vară de Jazz: oferă lecții, experiențe și oportunități de spectacole, fiind o invitație deschisă la co-creare și co-participare, dar și o ocazie pentru muzicieni de toate vârstele să învețe jazz și muzică improvizată de la unii dintre cei mai buni muzicieni și educatori din Marea Britanie.
*Proiectul Strada Fără Nume “Școala de Vară de Jazz” se adresează muzicienilor cu un nivel mediu spre avansat, cu 30 de locuri, dintre care 10 sunt rezervate pentru studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru.

Masterclass-uri în perioada 30.06 – 2.07, conduse de artiști prezenți pe scena JAZZx.

Perioada de înscriere: 10 – 30.05.2023;
Perioadă ateliere: 26 – 30.06.2023.

Înscrieri muzicieni pentru Școala de Vară: https://bit.ly/SFNscoaladevara
Înscrieri poeți: https://bit.ly/SFNpoezie

Strada Fără Nume face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.