turn off the lights

Turn Off The Lights, documentarul Ivanei Mladenovic – din 24 aprilie in cinematografe!

turn off the lightsDocumentarul Turn Off The Lights, o productie Strada Film in regia Ivanei Mladenovic, va avea premiera oficiala miercuri, 24 aprilie, ora 18:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul MTR. Dupa vizionarea filmului, va avea loc o sesiune de intrebari si raspunsuri cu echipa filmului. Din 7 mai, va putea fi urmarit la Cinema Union din Bucuresti.

Aflat in selectia oficiala a Festivalului de Film de la Tribeca, – fondat de Robert De Niro-, laureat al Premiului pentru Cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Sarajevo in 2012 si la Gopo in 2013, pelicula „este un portret al reintegrarii, intr-o societate unde ingaduirea propriilor slabiciuni, violenta si excesul sunt o chestiune de supravietuire” (Liza Domnitz, Tribeca). Pe marile ecrane pot fi urmariti Papan Chilibar, cunoscut pentru rolul din Eu cand vreau sa fluier, fluier (r. Florin Serban, 2010), Alexandru Mititelu, care a mai jucat in filmul Loverboy (r. Catalin Mitulescu, 2011).

Este un film despre trei baieti eliberati din inchisoare. Trei destine care se impletesc intr-unul singur, cel al lui Alex, un personaj captivant care vorbeste despre trecutul lui cu o atitudine deranjant de blazata fata de femei, violenta si vina. Alex si fostii lui colegi reusesc sa se reconcilieze cu lumea exterioara, in ciuda dilemelor de moralitate cu care se confrunta.

Turn Off The Lights este un tribut adus optimismului persoanelor de etnie Roma, iar filmul s-a nascut din legatura personala pe care a avut-o regizoarea Ivana Mladenovic cu aceasta cultura a muzicii si a bucuriei de a trai, in perioada copilariei din Serbia.

Nu este genul de film care cauta raspunsuri la intrebari de tipul «Ce i-a impins pe ei sa comita infractiuni?», ci o incursiune in viata lor, ajungi sa ii cunosti si sa te apropii de ei prin faptul ca ii vezi, observi ce fac ei in prima zi de eliberare – daca merg la parinti, la copil sau la iubita. E un film plin de viata si de muzica, unul dintre fostii detinuti canta tot timpul”. (Bianca Oana, co-scenarist).

La sesiunea de Q&A de dupa proiectie, va fi prezenta echipa filmului.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wyc9NtISgSU

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.