casa-memorial-compozitor-george-stephnescu

Turneul SoNoRo Conac „La Grande Belleza” continuă în luna mai cu patru concerte în locuri extraordinare

Casa Memorială Compozitor George Stephănescu

Călătoria ediției aniversare SoNoRo Conac X „La Grande Belleza” continuă în luna mai cu opriri în câteva dintre cele mai poetice locuri din țara noastră: Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea (19 mai), Portul Cultural Cetate, pe malul Dunării (21 mai), Casa Memorială Compozitor George Stephănescu din Arefu, la poalele munților Făgăraș (22 mai), pentru a reveni și încheia această parte a turneului tot pe malul Dunării, la Teatrul Maria Filotti din Brăila (23 mai).

„Fiecare dintre locurile alese pentru cea de-a X-a ediție a turneului SoNoRo Conac întregește povestea muzicii clasice din România. Dacă în prima parte a turneului am concertat în marile filarmonici ale țării noastre, stabilimente de cultură ridicate începând cu sec. XVIII și în același timp capodopere arhitectonice, în a doua parte ne ancorăm în poezia locurilor unde mari muzicieni sau alți oameni de cultură au locuit și au creat. Suntem încântați să includem pentru prima dată în istoricul SoNoRo Conac spații noi precum Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea, Casa Memorială Compozitor George Stephănescu din Arefu și Teatrul Maria Filotti din Brăila. De asemenea, vom reveni cu plăcere în Portul Cultural Cetate, un spațiu vibrant, în care au loc numeroase evenimente culturale. Sperăm ca publicul să se simtă inspirat nu doar de muzica pe care o vom interpreta în aceste locuri, ci și de energia specială de care sunt încărcate, și să ne urmeze până la finalul turneului pentru o celebrare a tot ce reprezintă La Grande Belleza în țara noastră”,

declară Răzvan Popovici, Directorul turneului SoNoRo Conac.
Răzvan Popovici

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc şi de a aduce în atenția publicului şi a autorităților remarcabile valori româneşti date uitării.

Cristiana Mihart

Programul celei de-a doua părți a turneului SoNoRo Conac cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven, George Enescu, Fritz Kreisler, Piotr Ilici Ceaikovski și Dimitri Șostakovici,în interpretarea muzicienilor Irina Mureșanu (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Cristiana Mihart (pian).

Irina Mureșanu

Accesul este gratuit, doar în baza rezervării locurilor, iar fiecare concert este urmat de un cocktail oferit de Illy și Avincis.

Mai multe detalii despre program și modalitatea de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.

Turneul SoNoRo Conac X „La Grande Belleza” se va încheia cu trei concerte programate în perioada 28-30 iunie 2022.

Partenerii SoNoRo Conac susțin refugiații din Ucraina. În contextul situației internaționale dificile pe care o traversăm, SoNoRo Conac și partenerii săi consideră că este important să susțină cauza refugiaților din Ucraina.

BRD Groupe Société Générale și Mastercard susține organizaţia Narada, care, numai în ultimele 6 luni, prin HartaEdu.ro, a intervenit în peste 90 de unităţi de învăţământ cu o investiţie de 1,5 milioane de lei. În timp de război sau crize, copiii sunt categoria cea mai vulnerabilă. Mai mult de 30.000 de copii ucraineni au ajuns în România și mulți dintre ei vor ramâne aici și vor frecventa școlile și grădinițele românești. În continuare, BRD Groupe Société Générale și Mastercard, prin Fondul de Rezilienţă în Educaţie, vine în întâmpinarea situaţiei cauzate de conflictul din Ucraina și susține integrarea copiilor ucrainieni în sistemul de învățământ românesc, precum și oferirea de suport psihologic acestora.

La toate concerte SoNoRo Conac va fi promovată această cauză importantă și donarea pentru organizația Narada. Cine dorește să se alăture cauzei și dorește să contribuie o poate face aici: www.narada.ro/doneaza.

Sistemul Medical MedLife este un alt partener important al proiectului SoNoRo Conac care, încă de la debutul războiului, s-a alăturat autorităților și societății civile și a depus eforturi considerabile pentru a ajuta vecinii din Ucraina, fie că vorbim de refugiații care au trecut granița sau de oamenii rămași să lupte. După ce, încă din primele zile de conflict, compania a asigurat asistență medicală în regim de prim ajutor pentru ucrainenii ajunși în România, eforturile s-au extins dincolo de graniță, prin trimiterea a peste 65 de tone de materiale sanitare, consumabile și echipamente medicale către spitalele din Ucraina afectate de război.

În continuare, MedLife își îndreaptă atenția spre spitalele din țara vecină, venind în întâmpinarea unor nevoi specifice identificate și comunicate de către autorități. Astfel, prin intermediul partenerilor de la Asociația Zi de Bine, compania strânge fonduri pentru ajutorarea spitalelor din regiunea Mykolaiv, una dintre zonele cele mai afectate de bombardamente, unde, până acum, au fost uciși peste 130 de civili, dintre care 6 copii și peste 400 civili au fost răniți, dintre care 30 de copii. Donațiile vor fi folosite pentru achiziționarea de medicamente, echipamente și materiale sanitare necesare pentru nevoile spitalelor din regiune.

Donațiile se pot face prin transfer bancar, în contul Asociației Zi de Bine, cu mențiunea cuvântului SPITAL la descrierea plății: www.zidebine.ro/doneaza/transfer_bancar.

🔹🔹🔹

Despre SoNoRo Conac

Inițiat în 2013, turneul SoNoRo Conac și-a propus încă de la început, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural. În cele nouă ediții, turneul SoNoRo Conac a pus pe harta emoțională a țării noastre peste 100 de clădiri de patrimoniu, unele dintre ele complet necunoscute publicului din România, dar a și atras atenția publicului internațional asupra unora dintre cele mai frumoase simboluri arhitectonice de aici.

Turneu prezentat de: BRD – Groupe Société Générale

Card preferat: Mastercard

Partener principal: Ministerul Culturii

Partener pentru un mâine mai bun: Sistemul Medical MedLife

Sponsori: Illy, Avincis

Parteneri: Cărturești, Librăriile Humanitas, Fundația Calea Victoriei, Golden Tulip Ana Dome, Restaurantul Hochmeister, Casa Boema

Gazde: Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Filarmonica de Stat Oradea, Centrul Municipal de Cultură Arad, Filarmonica de Stat Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Timiș, Muzeul Național de Artă Timișoara, Filarmonica George Enescu, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea, Fundația Pentru Poezie Mircea Dinescu, Port Cultural Cetate, Casa Memorială Compozitor George Stephănescu, Asociația AREFU, Teatrul Maria Filotti Brăila, Muzeul Național Peleș, Conacul Miclescu – Călinești, Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Zile și Nopți, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Ziarul Metropolis, The Institute, Rador, Capital, Evz.ro, Designist.ro, Promenada-culturala.ro, LiterNet.ro, TIMPUL, IQads.ro, Flawless.ro, Aiciastat.ro, Media Image



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.