instrumente-pentru-parinti-declinari-perf-fb-cover-820×462

Instrumente pentru părinții care lucrează de acasă cu cei mici lângă ei

Munca de acasă cu cei mici lângă tine nu e o provocare ușoară, mai ales dacă sunt preșcolari. De aceea pe carturesti.ro, am adunat pentru voi câteva recomandări care îi pot ajuta pe copii să își petreacă timpul într-un mod distractiv chiar și când sunt acasă.

Caietele de activități sunt o sursă inspirată de petrecere a timpului liber pentru cei mici, altfel decât în fața ecranelor, cu rezultate benefice demonstrate asupra dezvoltării atenției și a motricității.

Caietele de activități de la editura Gama, cu exerciții pentru dezvoltarea celor patru tipuri de inteligență – creativă, adaptivă, intelectuală, emoțională – ajută copiii să își dezvolte limbajul, logica, orientarea spațială, abilitățile muzical-ritmice, abilitățile de interacțiune interpersonală și intrapersonala, motricitatea. Cei mici învață lucruri prin joacă fară a simți că depun efort.

Inteligență creativă pentru vârsta de  2 ani

Inteligență creativă pentru vârsta de 3 ani

Inteligență adaptivă pentru vârsta de 2 ani

Inteligență adaptivă pentru vârsta de 3 ani

Inteligență adaptivă pentru vârsta de 5 ani

Inteligență emoțională pentru vârsta de 4 ani

Inteligență emoțională pentru vârsta de 2 ani

Inteligență emoțională pentru vârsta de 5 ani

Inteligență intelectuală pentru vârsta de 2 ani

Inteligență intelectuală pentru vârsta de 3 ani

Alte tipuri de exerciții care îi vor ține ocupați pe cei mici sunt caietele de tip Montessori, ghiduri de dezvoltare a autonomiei și a încrederii în sine, care cuprind activități de făcut acasă.

Cărțile din colecția Micul Zen îi învață pe cei mici cum să-și controleze emoțiile prin meditația terapeutică de tipul sofrologiei ludice și îi ajută să se destindă. Astfel de exerciții duc la momente de relaxare împreună.

Motoraș, un iepuraș fără astampar, de LOUISON NIELMAN, THIERRY MANES

Rina ursulina e furioasa, de LOUISON NIELMAN, THIERRY MANES

Ma relaxez cu Anda, micuta panda, de LOUISON NIELMAN, THIERRY MANES

Cărțile de colorat sunt întotdeauna o idee bună, fie că e vorba de cele clasice pentru creioane colorate sau de cele pe bază de pictură cu apă, pentru piticii care colorează cu degețelele.

Carte de colorat cu animale

Transformă apa în culori. La Zoo

Regatul de gheata II (Frozen II). Carte de colorat cu minicreioane

Cărțile cu abțibilduri și cele de decupat sunt preferatele celor mici, îi țin ocupați și le dezvoltă motricitatea fină.

Cărțile de povești sunt o sursă de relaxare și dezvoltare a limbajului pentru cei mici, iar cititul împreună reprezintă pentru copii nu doar un ritual eficient de culcare, cât și o deprindere care, cultivată constant, îi va aduce mai aproape de universul cărților și îi va ajuta să-și dezvolte empatia și capacitatea de înțelegere. De la Elefantul Elmer sau Pete Motanul, pisica Mog, toate scot la înaintare protagoniști pe care copiii îi vor îndrăgi și cu care vor empatiza, învățând tipuri de comportament pentru anumite situații.

Antologiile de povești clasice sunt și ele resurse minunate pentru povestea de seară, iar audiobook-urile cu povești ajută la relaxare și un somn mai bun.

Povești de noapte bună

Cărțile cu Apolodor, Gellu Naum

Și dacă somnul tot se lasă așteptat, avem o serie de povești speciale însoțite de recomandări de lectură, care îl vor ajuta pe cel mic să își găsească liniștea și să îl primească în sfârșit pe moș Ene.

Noapte bună, Lună, de MARGARET WISE BROWN

Noapte buna, noapte buna, santier sub clar de luna SHERRI DUSKEY RINKER

Mulțumesc și noapte bună JON GORDON

Adaptările marilor povești ca Micul Prinț, îl vor fermeca pe cel mic, dovedind încă o dată puterea pe care o au poveștile încă din copilărie.

Enciclopediile, resurse bogate de informații , îi vor învăța pe cei mici noțiuni introductive despre spațiu, dinozauri, natură, animale, corpul uman. Cei mari vor reuși să răspundă la curiozitățile nemărginite și la zecile de „de ce-uri” cu care vor fi asaltați. Indiferent de tema preferată, pe carturesti.ro și în librăriile Carturesti poți descoperi de la mic la mare rafturi speciale dedicate explorării lumii în care trăim.

Prima mea enciclopedie: Pământul

Prima mea enciclopedie: Spațiul

Prima mea enciclopedia: Dinozaurii

Prima mea enciclopedie: Privește. Deschide ferestrele. Minunează-te

Prima mea enciclopedie: Corpul uman

Prima mea enciclopedie: Animale sălbatice

Jocurile educative sunt o soluție de ocupare a timpului într-un mod amuzant și plăcut, învățând în același timp noțiuni noi. Jocurile BrainBox îmbunătățesc abilitățile de observare și memorie, fiind ușor de jucat atât de unul singur, cât și împreună cu prietenii sau familia.

Brainbox: Opoziții | Brainbox: Universul | Brainbox: Orașele lumii

Brainbox: România | Brainbox: Să învățăm mate

Puzzle-urile sunt o metodă inspirată de a-i ține pe copii ocupați și implicați în același timp într-o activitate. Rezolvarea de puzzle-uri crește capacitatea celor mici de a-și exersa atenția și încrederea în sine. În librăriile Carturesti și pe www.carturesti.ro avem o selecție variată de puzzle-uri pentru cei mici, cu teme vizuale diverse, adaptate mai multor categorii de vârstă. Cu imagini din cele mai cunoscute povești sau inspirate de pasiunile fiecărui prichindel, puzzle-urile dezvoltă reperele de orientare spațială, perseverența și răbdarea.

Zoo: Bebe Puzzle | Puzzle Alien | Puzzle Robot | Puzzle Scufița Roșie

Puzzle Dogs | Puzzle Triceratops | Puzzle Pterodactil | Paw Patrol: prima mea carte cu puzzle

Jocurile de construcție sunt de real folos când petrecem timp în casă cu cei mici și o metodă minunată de a le dezvolta atenția și motricitatea fină.

Spin master: Turnul buclucaș Paw Patrol | Spin master: Turnul buclucaș Paw Patrol

Joc de cuburi Melusine | Turn de construit Cubika

Cărțile de joc Montessori îi invită pe copii să observe cu atenție și să înțeleagă lumea înconjurătoare, învățându-i principii de clasificare și noțiuni noi din natură.

Asocieri. Animale | Corpuri geometrice | Arbori, frunze, flori, fructe | Noțiuni opuse

Recunoaștere vizuală. Viețuitoarele | Ordonare. Transformări din lumea vie

Vocabular. Familii de animale | Vocabular: corpul uman

Tabletele și jocurile interactive cum ar fi cele cu creioanele electronice îi ajută pe copii să învețe pe cont propriu, dar într-o manieră distractivă.

Lumea animalelor

Plastilina inteligentă este întotdeauna o idee bună când vine vorba de cei mici. Fie că e vorba de plastilina inteligentă sau de alte seturi creative, modelajul ajută la dezvoltarea motricității fine și a imaginației.
Plastilină inteligentă Dazzle Electric | Set de creație Modelling Dough Letters | Plastilină Amos: Albinuță

Jucăriile cu figurine din povești sau benzi desenate celebre îi vor bucura pe cei mici și le vor oferi idei de joacă.
Set de jucării Masha și ursul | Figurină Disney: Olaf | Figurină Frozen 2: Anna

DVD-urile cu filme de animație fac parte din cele mai plăcute metode de petrecere a timpului și dacă ne asigurăm că cei mici nu fac exces și nu petrec prea mult timp în fața ecranelor pot fi o soluție distractivă pentru timpul petrecut indoor.

Doamna și vagabondul | Wall-e | Pinocchio | Țestoasa și iepurele




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.