163287698_1800374483458172_3536538132772973566_n-1

Xapa sau o poveste despre armonie și întoarcerea la natură cu ajutorul uleiului de măsline

🌿 Ne plac tare mult poveștile, așa că vrem să o știm și pe a voastră. Cum a început totul?

Fiecare zi, fiecare clipă, fiecare alegere creează ocazia unui nou început. Suntem trei fondatori, prin urmare vorbim despre trei vieți, aventuri și experiențe cu trăirile aferente, trei visuri care au devenit unul, concretizat în Xapa. Sunt multe de povestit, pentru că fiecare dintre noi avem acel ceva al nostru care ne-a impulsionat, direcționat, deschis către ceea ce a însemnat nașterea unui rezultat . Îl numim Xapa, dar pentru noi este cu mult mai mult. Pe scurt, Xapa este Roxana, Dan și Alex

🟢 Dan a avut mereu o relație specială cu uleiul de măsline. El vă poate povesti până în cel mai mic amănunt ce înseamnă un ulei de măsline ideal, importanța detaliilor, respectul pentru natură exprimat printr-o colaborare cu aceasta și nu o exploatare a ei, cum  a descoperit măslinele speciale din uleiul nostru și ce l-a motivat. 
🟢 Alex este cel care a copilărit printre livezile de măslini scăldate de soare. El ne-a introdus în această lume atât de cunoscută lui. Pentru el a însemnat întoarcerea acasă, la origini. 
🟢 Roxana este liantul, cea care vede în oameni uneori ceea ce nu vad ei înșiși și crede în vise, originalitate și importanța de a-ți urma pasiunea în viață. Ea este cea care uneori trebuie temperată în entuziasmul ei, cea care gândește produse noi și cea care ne susține și ne unește necondiționat. Împreună suntem îmbinarea perfectă de experiențe, temperamente și visuri creând astfel un nou început.

Xapa este întruparea unui gând foarte firesc, dar pe care l-am ignorat, cuprinși fiind în vâltoarea cotidianului, și anume că natura este minunată, că suntem într-o simbioză perfectă cu ea și că ne ajută să ne conectăm cu Sursa. Și pentru că aceste gânduri vin în special în momente în care încerci să găsești soluții care să îți rezolve o problemă, așa s-a întâmplat și în cazul nostru: a venit atunci când căutam remedii, dar căutam aceste remedii încercând să tratăm simptomele și nu cauzele

Fiecare dintre noi avem cel puțin un moment în viață când ne privim în oglindă, când privim în interiorul nostru, încercăm să înțelegem, să ne adaptăm, sa ne reinventăm. Probabil se numește evoluție. Însă pentru o evoluție sănătoasă trebuie sa avem o bază sănătoasă, nu? Tratarea cauzelor și nu a simptomelor.Așa au apărut întrebările, ca un prolog al aventurii care urma să înceapă: de ce?, unde?, dar mai ales, cum? – revelația nu a mai fost de fapt o revelație, ci o întoarcere și încrederea în ceea ce simțim, în puterea nebănuită a ceea ce ne este pus la dispoziție. Natura și corpul uman sunt parte dintr-un tot. Providența a făcut să experimentăm pentru prima oară un suc de măsline veritabil. Iar acel lichid simplu și pur a dat primele răspunsuri. Răspunsurile au generat la rândul lor alte întrebări și alte răspunsuri și astfel am pornit pe drumul căutării unui ulei de măsline cu adevărat sănătos. O aventură.

Au urmat trasee, civilizații, senzații și mai ales oameni. Oameni minunați, cu întrebări și răspunsuri, cu idei și speranțe, cu o energie pozitivă. Astfel, neprogramat, am strâns multe informații și cunoștințe și am constatat cât de mult neadevăr există în această lume. O lume industrializată, îndreptată către consum, în care uităm că tehnologia a fost un rezultat al evoluției și că evoluția adevărată nu este distructivă, ci dă energie tuturor celor cu care intră în contact, pentru a se crea acea armonie perfectă spre care toți tindem. 

Așa ne-am dat seama că era nevoie să producem noi înșine uleiul pe care l-am căutat și nu l-am găsit – un ulei de măsline pur, 100% natural, fără aditivi sau solvenți, care să atingă maximul de proprietăți pe care știam că îl poate avea. Aveam energia și dorința de a face asta! Providența a făcut în așa fel încât să avem și mijloacele. Am ajuns într-o livadă cu o specie unică de măslini din flora spontană, ale căror rădăcini au supraviețuit mileniilor și, prin bunătatea lor, ne-au dat curajul să îi salvăm, iar ei ne-au răsplătit apoi cu multă bucurie, adică cu Xapa (se citește Hara [kharā́] și înseamnă „bucurie”).

🌿 Ce ați vrea să știe oamenii despre voi sau cu ce ați vrea să vă asocieze?

Suntem o echipă tânără de trei români, din Timișoara, pasionați de tot ceea ce înseamnă calitate, de bucătăria mediteraneană și mai ales de uleiul de măsline cu gust desăvârșit. Iar din această pasiune am creat Xapa, un produs autentic, cu efecte terapeutice, ce îmbunătățește calitatea vieții oamenilor de milenii. Și vrem să împărtășim această bucurie cu toți cei care au nevoie.

Xapa reprezintă un vis devenit realitate, bucuria de a crea, conturarea unor idei și revelații, este încununarea unor căutări sau mai bine zis rezultatul perfect a ceea ce înseamnă o revenire la origini, la a ne cunoaște mai bine și la a ne respecta corpul, a ne încrede în simțuri și a trăi frumos și armonios în comuniune cu natura.

🌿 Care este procesul de producție și cât de mult lucrați la asta?

Ce vă putem spune cu siguranță referitor la procesul nostru de producție este faptul că Xapa reprezintă garanția calității. Prin calitate înțelegând faptul ca urmărim, cunoaștem îndeaproape  fiecare pas al procesului de producție. Și că acest proces este de fapt un act de creație. Uleiul de măsline Xapa este făcut, de la cultivare până la presă, dintr-o singură sursă, dintr-un singur soi, printr-un proces neîntrerupt și nestaționar. Nu este un amestec de uleiuri. 


Solul, clima, soiul unic de măsline, orele la care se culeg măslinele sau se storc sunt decisive pentru formula obținută. Datorită unor specificații stricte pe care le aplicăm în procesul de producție, Xapa nu este un ulei produs la scară industrială. Mai mult, acest lucru limitează capacitatea de producție și garantează calitatea superioară. Astfel, fiecare sticlă este numerotată și fiecare lot de producție are un număr de sticle limitat la ordinul sutelor. Cu alte cuvinte, fiecare sticlă este UNICĂ.

🌿 Ce produs recomandați unei persoane care intră pentru prima oară în contact cu brandul vostru?

Așa cum trebuie să îți asculți sufletul pentru cele mai bune decizii din viață, la fel trebuie să îți asculți propriul corp pentru cea mai bună hrană. Corpul știe ce nevoi are, ce îi face bine și ce nu și cât și ce trebuie sa consume din anumite produse pentru a se echilibra. Așadar, prima noastră recomandare este ca produsul să fie încercat. Apoi produsul va vorbi fiecărui corp de la sine.

🌿 Ce înseamnă, de fapt, pentru voi uleiul de măsline?

Într-o lume în care fiecare zi reprezintă o nouă descoperire în tehnologie, un ritm alert care ne face uneori să uităm de noi ca indivizi, noi nu am făcut decât să ascultăm de generațiile anterioare, de corpul nostru și am încercat să concepem un mesaj și nu doar o hrană. Este o hrană pentru spirit și corp, o întoarcere la sursa vieții, la natură. O mică lecție de istorie.

Încă din mileniul VII  î.Hr. , măslinele sălbatice erau colectate de către triburile neolitice. Primele plantații de măslini au apărut acum aproximativ 6000 de ani, pe coasta estică a Mediteranei, din Siria și Liban, până la Sudul Mării Caspice. În Egipt măslinul era considerat arborele sacru protejat de zeul soarelui, Ra. În Roma Antică și Grecia Antică, ramura de maslin este un simbol al păcii și al campionilor în Olimp.

Uleiul de măsline era folosit în ritualuri religioase de purificare, în prepararea mirului, ca hrană sau în scop terapeutic, pentru vindecarea rănilor sau tratarea afecțiunilor. Era considerat aur lichid, fiind folosit ca monedă de schimb, iar în Vechiul Testament se spunea că „măslinul este o plantă de valoare, ale cărei fructe sunt carne, iar fructele sunt leacuri”.

🌿 Care sunt câteva posibilități inedite de folosire a acestuia, în bucătărie și nu doar? 🙂

Posibilitățile sunt infinite. Poate fi consumat atât în bucătărie, crud sau gătit, experiența excepțională a gustului fiind aceeași, cât și utilizat ca produs cosmetic. Uleiul de măsline Xapa Extravirgin consumat în doze zilnice moderate contribuie activ la sănătatea noastră fizică și mintală. Acest lichid viu ajută la menținerea unui nivel ridicat de energie pe tot parcursul zilei și combate stresul acumulat din factori externi. Pe scurt, Xapa ne ajută să fim mai buni.

🌿 Ce alte branduri românești vă plac și le recomandați cu plăcere?

Poenari, Kenosis, MicaCera, Vacaju, Uipath, Utopic.

🌿 Iar, la final, o carte bună care se potrivește cu filosofia voastră este…

How to make diseases disappear, Rangan Chatterjee.

❤️ Pe Roxana, Dan și Alex îi puteți găsi și aici https://xapa.ro/ sau în apartamentul lor boem și cochet care inspiră spre visare, chiar din centrul Timișoarei. Iar dacă povestea lor v-a cucerit, vă recomandăm să dați, bineînțeles, și o fugă până în librăria noastră Cărturești din Piața Victoriei pentru a descoperi gustul autentic al unui ulei de măsline izvorât din pură pasiune. Nicio masă nu va mai fi la fel!



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.