FB_Cover

Zilele poeziei la Cărturești | 16 – 21 martie

POSTER X POEM | Ana Maria Dudu.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei din 21 martie, am pregătit o serie de evenimente care sărbătoresc poezia așa cum se cuvine: oferindu-i timp, atenție și spațiu de expunere. O celebrare a puterii poeziei și a lumilor pe care le creează.

✍️ Zilele Poeziei la Cărturești se desfășoară în perioada 16 – 21 martie și celebrează noutatea & diversitatea vocilor poetice, puterea emoțiilor induse de poezie, traducerea de poezie și întâlnirea acesteia cu celelalte arte. 

📅 Programul evenimentelor cuprinde:

💚Marți, 16 martie, ora 19:00. Lansare Vorpal de Zilele poeziei: „Visul diacritic”, de Andrei Codrescu. Invitați: Svetlana Cârstean, coordonatoarea colecției Vorpal de la Nemira, și Cosmin Ciotloș, critic literar și autorul postfeței volumului. 

💚 Miercuri, 17 martie, ora 17:00. Debutul în poezie. Lectură & dialog cu Teona Galgoțiu, Lucian Brad și Mircea Andrei Florea. Moderatoare, Alina Purcaru.

💚 Vineri, 19 martie, ora 19:00. Despre emoțiile induse de poezie, cu Simina Pițur și Andrei Miu de la Laboratorul de Științe Neurocognitive din Cluj.

💚 Sâmbătă, 20 martie, ora 18:00. Raftul traducătorului, invitat Dinu Flămând. Un dialog despre traducere și poezie. & Recital de muzică Fado.

💚 Duminică, 21 martie, ora 17:00. Lecturi în avanpremieră: Olga Ștefan & Răzvan Andrei, câștigătorii Burselor de creație literară Cărturești la secțiunea poezie.

💚 Duminică, 21 martie, ora 19:00. Noapte credincioasă și virtuoasă. Lectură în premieră din Louise Glück, în curs de traducere în colecția Anansi. World Fiction de la Pandora M. Participă Bogdan Alexandru-Stănescu, coordonatorul colecției Anansi. World Fiction și traducătorul primului volum Louise Glück în limba română. Va citi poeta Domnica Drumea. 

Zilele poeziei se vor desfășura într-un format special, adaptat la contextul pandemic, astfel că toate evenimentele vor fi difuzate LIVE pe conturile de Facebook Cărturești și ale partenerilor. Participarea este gratuită. 

Poezia e un remediu, consolează și vindecă. De Ziua Internațională a Poeziei, vă îndemnăm să vă întoarceți la poeții preferați, să descoperiți versuri și poeți noi și să împărtășiți descoperirile făcute pe tărâmul magic al poeziei. 

Grafica evenimentului din acest an a fost realizată în colaborare cu POSTER X POEM și a fost concepută de ilustratoarea Ana Maria Dudu. 

#GivePoetryAChance #StațiaDePoezie



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.