Ziua-Cartii

Ziua Cărții la Cărturești

Ziua-CartiiPentru că suntem o librărie (și ceva mai mult), o zi obișnuită la birou e o sărbătoare a cărții. Avem norocul să lucrăm printre cărți și să le citim ca sarcină de muncă. Ajungem mereu la timp la lansări și într-o zi normală de lucru e posibil să ne treacă pragul scriitorul pe care tocmai îl citeam. Neoficial, la Cărtureşti ziua cărţii e în fiecare zi.

Oficial, de 17 ani încoace, la inițiativa UNESCO, cartea şi lectura sunt sărbătorite în lume* pe 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Data de 23 aprilie este una simbolică pentru literatura lumii: în această zi, în 1616** se stingeau din viață Cervantes și Shakespeare. De fapt, sărbătoarea de acum a pornit în Catalonia, unde comemorarea morții lui Cervantes a fost cuplată de librari cu ziua tradițională de Sant Jordi (Sfântul Gheorghe), cunoscută și ca Ziua Trandafirului, în timpul căreia se fac mici daruri. Așa s-a ajuns ca pe această dată, în Spania, pentru fiecare carte cumpărată, cititorul să primească un trandafir.

 

În librăriile Cărturești ziua de 23 aprilie le aduce cititorilor un cadou care nu se va ofili: o carte gratis, la alegere dintr-o selecție de titluri captivante oferite de editurile Curtea Veche, Polirom, Trei, Nemira și Vellant.***

Pe Carturesti.rocarturesti.rocarturesti.roCarturesti.ro, ziua cărții durează toată săptămâna: între 16 și 23 aprilie 2013, toată oferta de carte românească în stoc este mai ieftină cu 20%. În plus, toate comenzile de carte efectuate în această perioadă sunt „premiate” cu o diplomă desenată de artistul George Roșu.

La mulți ani de Ziua Cărții! Petrecerea e în librărie.

diploma

 

 


*Excepții notabile sunt Marea Britanie și Irlanda, care au mutat evenimentul în prima zi de joi din martie, pentru a evita suprapunerea cu ziua de St George, patronul Angliei.

**Deși 23 aprilie a ajuns să fie ziua în care este comemorată moartea lui Cervantes, acesta a murit, de fapt, cu o zi mai devreme, pe 22 aprilie, la Madrid. A fost înmormântat pe 23 aprilie.

***Promoția este valabilă în ziua de 23 aprilie, în limita stocului disponibil. Intră în promoție numai cumpărăturile care conțin cel puțin o carte.



There are 3 comments

Add yours
  1. Andra

    De fapt, Sant Jordi e un fel de Sf. Valentin la catalani. Fata daruieste o carte baiatului, iar acesta, un trandafir fetei. 😀


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.