Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Album Paula Ribariu

      Album Paula Ribariu

      4.7 / 10 ( 3 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      504
      Ilustratori:
      ISBN:
      9783837508307
      Dimensiuni: l: 24.3cm | H: 24.3cm | 3.7cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Text în limba germană, engleză şi română.

      Această carte-obiect redă portretul spiritual al Paulei Ribariu. Deschizându-se ca un triptic, ea dezvăluie „tainele” artistei. Cele 80 de ilustraţii color, însoţite de explicaţii, ordonează lucrările cronologic. Wolfgang Becker interpretează întreaga operă din perspectiva istoricului de artă european. Prietenul şi colecţionarul Radu Dobre-Sima o prezintă pe Paula Ribariu printr-un interviu extras din numeroasele convorbiri avute cu artista. Comentariile criticilor de artă şi filozofilor români completează informaţiile.

      În anul 1984, cunoscutul colecţionar de artă Peter Ludwig a descoperit-o, la Bucureşti, pe Paula Ribariu şi i-a achiziţionat o lucrare complexă pentru colecţia de opere est-europene a Forumului Ludwig din Aachen, Germania.

      Deşi avea 46 de ani, Paula Ribariu trăise şi lucrase până atunci în anonimat. Este de-acum consacrată: în anul 2000, Academia Saxonă de Arte din Dresda îi acordă Premiul Hans-Theo-Richter, iar în 2006, la Salonul Internaţional de Artă, obţine Premiul de excelenţă.

      Radu Dobre-Sima, un „rătăcitor” timp de 40 de ani între Aachen şi Bucureşti, a stat în preajma Paulei Ribariu, i-a fotografiat lucrările, i-a adunat însemnările, notiţele, schiţele şi l-a însoţit de multe ori pe Wolfgang Becker – director, din 1984, al Forumului Ludwig – la atelierul artistei. Volumul de faţă este rezultatul lungii lor colaborări.

      Când, la Documenta 1972, Harald Szeemann a lansat sintagma „mitologii individuale”, au fost descoperiţi artişti care, aparte de mainstream, crează lumi imaginare – spaţii spirituale redate în desene, tablouri şi instalaţii. Paula Ribariu se numără printre ei. Opera ei amplă, multă vreme neexpusă integral în România, a creat o lume complexă de peisaje mitologice, peşteri şi ceruri, de personaje arhetipale – mume, paznici, şamani şi îngeri –, care, cu forţă dezlănţuită, se împotrivesc realităţii ameninţătoare şi izbândesc. Instalaţiile din ultimii ani umplu spaţii vaste, creând un fabulos theatrum  mundi.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.