Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Arhitectura romaneasca in detalii. Locuinte

      Arhitectura romaneasca in detalii. Locuinte

      7.0 / 10 ( 38 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2012
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      216
      ISBN:
      9786069332702
      Dimensiuni: l: 31.5cm | H: 21cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      "Prin intenția de a discuta detaliul de arhitectură pe baza unor lucrări exemplare de arhitectură românească contemporană, seria pe care o propun editorii acestei lucrări se situează într-o zonă intermediară între compendiile de rezolvări tehnice și critica de arhitectură. Pe de-o parte, sunt prezentate edificii a căror excelență arhitecturală, prin definție complexă, este neîndoielnică. Pe de altă parte, analiza diferitelor registre de expresie arhitecturală, parte indisociabilă a reușitei unui proiect, trece printr-o atentă evaluare a calității detaliilor de arhitectură care, de obicei, sunt fie ignorate de critică, fie considerate ceva de la sine înțeles. E astfel scoasă în evidență legătura organică – apărută inițial în „burta arhitectului” – între deziderat estetic, concepție, program, funcțiuni, materiale de construcție, echipamente..., adică între componente din al căror amestec inseparabil rezultă, după dificila mediere a punerii în operă, edificiul." Kázmér Kovács, „Arhitectura prin detalii”, Argument la deschiderea seriei.

      Locuințe este primul volum al seriei, lansat în decembrie 2012, în care sunt prezentate 15 proiecte de locuințe individuale realizate în ultimii 10 ani în România. Proiectele sunt răspândite pe o arie geografică largă, autorii acestora desfășurându-și activitatea în București, Cluj, Iași și Timișoara. Proiectul studențesc prezentat este Casa Prispa. Proiectele sunt prezentate prin desene la scară (de la 1:500 la detalii la scara 1:20, 1:10 și 1:5), adaptate după un standard grafic comun, stabilit de editură.
      Pentru o mai bună organizare a informațiilor, diversele tipuri de detalii sunt grupate în mai multe categorii. Acestea se referă la un anumit tip de material utilizat ca finisaj ori ca material de construcție vizibil sau la un principiu de punere în operă similar mai multor materiale, indicate prin marcaje pe marginea paginilor.
      Pe lângă acestea, volumul cuprinde un „Argument” pentru întreaga serie, o „Introducere” în tematica volumului și un capitol ce conține informații tehnice. În acest capitol sunt puse în discuție aspecte legate de utilizarea materialelor tradiționale în arhitectura contemporană, iluminatul în spațiile destinate locuirii, cerințe și criterii specifice de optimizare a structurilor de rezistență din zidărie și beton armat pentru locuințe unifamiliale și principii de bază ale investigării geotehnice a terenurilor de fundare.


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.