Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Arta romaneasca

      Arta romaneasca

      De la origini pana in prezent
      7.0 / 10 ( 29 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      816
      ISBN:
      9786063310539
      Dimensiuni: l: 23.5cm | H: 29.2cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      VASILE FLOREA (n. 1931), specialist în istoria artei, a fost editor activ la ESPLA, Meridiane și Artemis și a publicat numeroase cărți, studii și articole privind arta românească și universală. În afara unor lucrări de sinteză, elaborate singur sau în colaborare, precum Istoria artei românești în 1111 imagini, Arta românească modernă și contemporană, O istorie a artei ruse, Enciclopedia artiștilor români contemporani sau Mică enciclopedie de artă universală, a realizat și monografii dedicate unor artiști români și străini – Rafael, Goya, Aman, Petrașcu, Sterian, Ciucurencu şi Baltazar. De asemenea, are o bogată activitate de traducător și este membru al Secției de critică a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

      Prezentul volum reprezintă o sinteză a fenomenului complex al artei de pe teritoriul României începând din preistorie până în zilele noastre. Pentru această ultimă perioadă, firește, lipsindu-i un recul în timp necesar sedimentării realizărilor în domeniu, autorul nu a putut să facă decât aprecieri aproximative și provizorii cu privire la ceea ce numim artă contemporană.

      Bogat ilustrată, Arta românească de la origini până în prezent încearcă să dea o imagine de ansamblu sugestivă și cât mai cuprinzătoare a fenomenului abordat. Pentru o sistematizare judicioasă a informației, materia volumului este împărțită pe capitole și subcapitole care corespund unor epoci, secole, arte și tehnici artistice.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.