Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Atmosfere

      Atmosfere

      5.4 / 10 ( 22 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      75
      ISBN:
      2000000886053
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      În cele nouă scurte capitole ale acestei cărți, Peter Zumthor vorbește despre semnificația atmosferei în arhitectură și descrie, într-un proces marcat de auto-analiză, elementele pe care le consideră importante atunci când construiește o anumită atmosferă în clădirile sale. Fie că este vorba despre slow architecture – muncă efectivă, meșteșug, efort, cum spune autorul – sau despre imaginile unor locuri sau clădiri care l-au emoționat, fie că se referă la fragmentele muzicale sau cărțile în care proiectele sale și-au găsit inspirația, Peter Zumthor nu ezită să privească arhitectura (după cum el însuși o spune) și să vorbească despre arhitectură cu foarte multă iubire.

      Peter Zumthor
      Născut în Basel, în 1942, a studiat mobilier, design și arhitectură la Kunstgewerbeschule, Basel și Institutul Pratt, New York. Din 1979 a deschis propriul birou în Haldenstein, Elveția. Profesor la Accademia di architettura, Università della Svizzera italiana.
      Cele mai importante proiecte: Adăposturi pentru săpături arheologice romane, Chur, 1986; Capela Sogn Benetetg, Sumvitg, 1988, Locuințe pentru seniori, Chur-Masans, 1993; Băile termale din Vals, 1996; Kunsthaus Bregenz, 1997; Pavilionul Elveției Expo 2000, Hannover; Centru de documentare Topografia Terorii, Berlin, fragmente construite în 1997 și demolate în 2004 de Municipalitatea Berlinului; Muzeul de Artă Kolumba, Colonia, 2007; Capela Saint Bruder Klaus, ferma Scheidtweiler, Mechernich, Germania, 2007.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.