Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Caile întortocheate ale adolescentei

      Caile întortocheate ale adolescentei

      Cum să-ți îndrumi fiica prin cele șapte etape ale maturizării
      3.0 / 10 ( 9 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2017
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      ISBN:
      9786067199970
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cum reacționezi când fiica ta de 13 ani își dă ochii peste cap ori de câte ori vrei să deschizi o discuție serioasă? Ce faci cu adolescenta ta dacă îți spune că merge la un chef nesupravegheat de adulți? Cât de îngrijorător este dacă fata ta refuză să mai mănânce, deși e, oricum, extrem de slabă? Cu o experiență de zeci de ani în consilierea adolescenților, psihoterapeuta americană Lisa Damour îi ajută pe părinți să înțeleagă mai bine de unde vin dezorientarea, închiderea și reacțiile neașteptate ale fetelor aflate în plină tranziție dinspre copilărie către vârsta adultă. Bazată o înțelegere empatică și pe sfaturi realiste, cartea este un ghid perfect pentru mamele și tații care vor să-și însoțească adolescentele prin cele șapte etape esențiale ale maturizării: de la contestarea autorității și pășirea în universul relațiilor romantice, la autoreglarea emoțiilor și la deprinderea abilităților de a se descurca singure.

      Lisa Damour, psihoterapeută specializată în consilierea adolescenților, este directoarea Centrului de Cercetări asupra Psihologiei Fetelor din cadrul Liceului ”Laurel” din Shaker Heights, Ohio.

      Media
      "Cum să-ți îndrumi fiica prin cele șapte etape ale maturizării, Lisa Damour. Cartea este una din cele mai bune cărți traduse la noi despre psihologia fetelor și în mod special a adolescentelor. O carte care te ajută, cum și-a propus și autoarea, să-ți înțelegi fiica. Să o sprijini să învețe să aibă grijă de ea! Cartea este valoroasă atât pentru părinți, cât și pentru profesori și psihologi și este scrisă pe baza experienței autoarei alături de numeroase fete cu o practică și în școli și prezintă pe înțeles rezultatele a numeroase studii de psihologie cu aplicație în viața de zi cu zi a fetei, în familie, cu prietenii sau la școală.

      Cum se dezvoltă creierul fetelor și care sunt nevoile lor de dezvoltare, academică, dar și emoțională? Care sunt momentele cheie în evoluția lor și ce putem face noi părinții, dar și profesorii pentru ele? Știați că în perioada 10-12 ani fetele sunt sensibile la nevoia lor de a-și explora pasiunile și ceea ce experimentează la această vârstă, fie că este un sport, lectura sau dansul se va păstra cel mai probabil pentru tot restul vieții? Sau că nevoia lor în adolescență este să nu ne simțim respinși de ele și să le oferim acel spațiu de siguranță să se desprindă sănătos de noi? Că dependența de telefon este în fapt o dependență de relația cu prietenii? Și că telefonul și tehnologia le ține departe de propriile lor trăiri și suferințe și asta le împiedică maturizarea emoțională? Și, foarte important, că nevoia lor este să le înțelegem, acceptăm și validăm disconfortul, frustrările, furia, irascibilitatea, nervozitatea și că asta le ajută să se maturizeze? Fără să reacționăm personal și fără să le criticăm, ignorăm sau judecăm. Sau că fetele, lucru știut de altfel, au nevoie să vorbească când sunt stresate sau au un disconfort, dar că acest lucru le crește riscul depresiei? Sau cu cât fetele consumă mai multe materiale sexiste și sexualizate cu atât este mai probabil ca ele să aibă convingeri stereotipe cu privire la rolurile de gen, de ex. credința că femeile îi seduc pe bărbați prin manipulare și că educația relațiilor sănătoase și sexuală este o prioritate pentru ele? Mai ales cu accesul îngrijorător de mare la materialele pornografice?" Domnica Petrovai


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.