Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Calarind propriul tigru

      Calarind propriul tigru

      9.0 / 10 ( 1 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Nr. pagini:
      112
      Traducatori:
      ISBN:
      9786068244747
      Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Călărind propriul tigru” este o expresie metaforică: a reuşi să realizezi ceva aparent imposibil. În realitate, cum am putea convinge un tigru să se lase călărit? Acest deziderat pare extrem de dificil, dacă nu de-a dreptul utopic.
      Totuşi, dacă ne eliberăm din captivitatea logicii obişnuite, din cea a raţionalităţii şi a aşa-numitului „simț comun”, a fi călare pe un tigru devine nu doar posibil, ci şi realizabil. Această carte încearcă să explice arta rezolvării situațiilor problematice personale prin utilizarea de soluții aparent simple. Această artă nu presupune recurgerea la „adevărul” liniştitor, care rezidă în cunoștințele certe cu privire la realitatea care ne înconjoară şi la relaţia pe care o avem cu aceasta, ci mai degrabă la utilizarea stratagemelor care nesocotesc uzanțele şi canoanele raționalității.
      Istoria omenirii abundă de exemple de stratageme capabile să răstoarne soarta unei situaţii: este suficient să ne gândim la Ulise şi calul troian construit la îndemnul său, care reprezintă esenţa mitizată a inteligenţei strategice.
      Nădăjduiesc că voi putea ghida cititorul în această realitate aparent magică, unde „Tot secretul constă în faptul că nu există secrete”, ci doar subtilități. Potrivit unui aforism al lui Aldous Huxley, „Realitatea nu este ceea ce ni se întâmplă, ci ceea ce facem noi cu ce ni se întâmplă”.
      Giorgio Nardone

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.