Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Decat O Revista Nr.40

   Decat O Revista Nr.40

   9.5 / 10 ( 10 voturi)
   Categorii:
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2020
   Editura:
   Tip copertă:
   Paperback
   Colectie:
   ISBN:
   2000000921730
   Dimensiuni: H: 23cm | l: 15cm
   Promotional
   Acest produs face parte dintr-o ofertă promoțională, nu poate fi comandat separat.
   Descriere

   Scriu aceste rânduri la capătul stării de alertă și am un gând care nu-mi dă pace: pandemia nu s-a încheiat. Doar pare că s-ar fi încheiat: terasele sunt tot mai pline, scaunele din jurul meselor tot mai multe, numărul măștilor tot mai puține, restricțiile dispar una după alta și totuși, nu s-a încheiat.

   Discuțiile principale, cel puțin în bula mea de social media, sunt despre agitația populistă cu care unele facțiuni din Parlament protejează, inclusiv legislativ, o „ordine tradițională” a lumii. Acești parlamentari spun că e important să stăm deoparte de orice are legătură cu idei periculoase precum „educația sexuală” ori „identitatea de gen”, iar inițiativele lor legislative expun femeile și copiii și o serie de alte categorii vulnerabile atât la abuz, cât mai ales la imposibilitatea de a-și face dreptate.

   Peste ocean, în America, populația afro-americană încearcă cu disperare să materializeze în viața de zi cu zi acea egalitate pe care o promit legile, dar pe care traiul zilnic n-o aduce. Președintele Trump, care a părut preocupat de coronavirus până a văzut că omoară în special populația de culoare, nu depune niciun efort de a-și uni cetățenii. Din contră: alimentează diviziunea și conspirațiile ca parte dintr-o strategie electorală cinică.

   În umbra pandemiei, lumea pare șifonată și asta pentru că efectele ei nu s-au resimțit unitar. Majoritatea celor care au decedat au fost din populații vulnerabile: de culoare, săraci și cu co-morbidități, care nu-și permite să lucreze de acasă sau să se izoleze corespunzător. Sunt și milioane de oameni care și-au pierdut slujbele – inclusiv în România suntem cel mai probabil la peste un milion. Sunt și părinți pentru care ultimele luni au însemnat o serie de sacrificii și improvizații menite să împace munca și creșterea copiilor în același spațiu. Sunt și medici care au fost numiți eroi o perioadă, iar acum, deși ei continuă să muncească, au revenit la statutul îndoielnic de funcționar în care avem încredere doar dacă ne-a fost recomandat de un prieten. Sunt și elevi care termină cicluri școlare fără festivități, fără banchete, fără posibilitatea de a închide un capitol al vieții înainte să-l înceapă pe următorul.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.