Bestsellerul New York Times care a schimbat dieta Americii, acum şi pentru tinerii cititori, include 12 sfaturi pentru alegeri alimentare corecte.
Ce avem la cină? părea o întrebare simplă până când jurnalistul și detectivul alimentar Michael Pollan a început să investigheze dincolo de aparențe. De la fast-food şi mâncarea organică până la vânătoare, fermele mici și deja desueta recoltă, adaptarea pentru cititorii tineri a celebrei explorări a lanțului trofic efectuate de Michael Pollan îi încurajează pe copii să ia în calcul consecințele pe care le au alegerile lor alimentare asupra sănătății personale și globale.
Cu ajutorul unui format inteligent și convingător, a informațiilor actualizate, a unui număr mare de fotografii, grafice și elemente vizuale, precum și postfeței și sfaturilor de la final, Dilema omnivorului servește drept mesaj îndrăzneț pentru generația care are cea mai mare nevoie de el: este timpul să preluăm controlul asupra obiceiurilor alimentare ale națiunii – și totul începe cu tine.
În această carte, vei merge sub acoperire într-un supermarket şi vei adresa întrebări precum ,,Ce înseamnă cu adevărat eticheta de pe o banană, pe care scrie organic?”și ,,Unde a fost crescut puiul din acest nugget?”. Vei investiga ce se întâmplă dincolo de locul cinei și, până să digeri ultima pagină, vei fi pus cap la cap toate piesele fascinante (și uneori șocante) ale puzzle-ului din farfuria ta și ale modului în care a ajuns acolo.
Dilema omnivorului este o carte revoluţionară şi foarte premiată, care ne-a schimbat fundamental modul în care privim mâncarea. Iată o adaptare edificatoare pentru tinerii cititori, care pune accent pe consecinţele pe care le au alegerile lor alimentare asupra sănătăţii personale și globale.
Nu orice carte va schimba viața unui cititor, dar aceasta chiar e posibil să o facă.
Kirkus
Cu un impact la fel de puternic ca ediția pentru adulți, dar acordat perfect pentru o audiență tânără, acest titlu este o hrană vitală pentru minte.
Booklist
PENTRU TOȚI COPIII ȘI CURIOȘII DE PESTE 10 ANI – PĂRINȚI SAU BUNICI DEOPOTRIVĂ